rezervacija apartmana, pitanja o rezervacijama, kako rezervisati

Rezervacije

Kako da rezervišem apartman koji sam odabrao?

Kada odete na stranicu na kojoj se nalazi apartman koji Vam se dopada, dovoljno je da ispod tog stana popunite obrazac za rezervaciju. Vaša rezervacija će biti validna kada na nju dobijete potvrdan odgovor (obično istog dana). Takođe, rezervaciju možete ostvariti i teefonskim pozivom.

Da li je moja rezervacija sigurna ako nisam dobio odgovor?

Vaša rezervacija nije validna sve do momenta dok od nas ne dobijete potvrdan odgovor. Ukoliko rezervaciju pravite telefonskim pozivom, uvek tražite potvrdu sms porukom, posle koje možete kontaktirati osobu zaduženu za Vaše useljenje.

Da li je moja rezervacija sigurna i ako sam dobio potvrdan odgovor?

Ukoliko ste dobili potvrdan odgovor za stan za koji ste odabrali, adresu i kontakt za useljenje, tada je Vaša rezervacija sigurna.

Šta ako se pre mog dolaska ili tokom dolaska desi nepredviđeni kvar u apartmanu?

U izvesnom, veoma malom procentu, dešava se da zbog "više sile" (kvar na elektromreži, problem sa vodovodnom ili kanalizacionom instalacijom itd) Vaš apartman postane neupotrebljiv. U tom slučaju smo u obavezi da Vam pronađemo adekvatan zamenski smeštaj ili u krajnjem slučaju da Vam vratimo deo novca za dane koje ste bili primorani da provedete van apartmana.

Šta ako želim da otkažem rezervaciju?

Ako iz bilo kog razloga želite otkazati rezervaciju, najljubaznije Vas molimo da to uradite blagovremeno, ili eventualno onog momenta kad saznate da Vam apartman nije potreban. Molimo Vas takođe da rezervaciju otkažete isključivo telefonom, pozivom ili SMS-om. BEOAPARTMAN će biti Vaš dobar domaćin nekom narednom prilikom. Za avansno plaćene rezervacije zadržavamo pravo na uplaćenu sumu.

Ako želim da skratim vreme boravka u apartmanu, da li ću dobiti deo novca nazad?

Naplata smeštaja se vrši prilikom ulaska u apartman. Naše apsolutno pravo je da, ukoliko napuštate apartman neki dan ranije, zadržimo celokupnu naplaćenu sumu. Nadamo se da razumete da Vaši privatni razlozi ne smeju uticati na naše poslovanje. Preporučujemo Vam da uvek, ukoliko postoji mogućnost da skratite period boravka u apartmanu, napravite rezervaciju za onaj period kada će Vam apartman sigurno trebati, sa mogućnošću produžetka. Na ovaj način izbeći ćete eventualni nesporazum oko skaćenja rezervacije i vraćanja novca.

Da li je moguće izvršiti zamenu ako mi se po dolasku ne svidi apartman?

Ukoliko postoji mogućnost, BEOAPARTMAN će Vam u ovakvim situacijama, koliko je u našoj moći, izaći u susret. S obzirom da sarađujemo sa velikim brojem ljudi, uvek postoji mogućnost da Vam isti ili sledeći dan nađemo zamenu za apartman koji Vam se nije svideo. Međutim, s obzirom i na kvalitet naših apartmana, i na realnu predstavu o apartmanu koju možete steći pregledavanjem naših web stranica, možete biti spokojni da je mogućnost za ovakve slučajeve praktično isključena.