Bezbednost u Beogradu

Bezbednost u Beogradu

Beograd se može smatrati bezbednim gradom, u rangu sa sa ostalim evropskim metropolama. Bez ograničenja i straha možete slobodno šetati i danju i noću i kretati se kuda poželite.

Međutim, osećamo se dužnim da Vam skrenemo pažnju da postoje eventualne situacije koje bi mogle pokvariti uspomene koje ćete poneti iz našeg grada:

- Ne preporučujemo vožnju pretrpanim vozilima gradskog saobraćajnog preduzeća, jer se može desiti da ostanete bez novčanika, mobilnog telefona ili neke druge vredne stvari. Naprosto - džeparoši su "dodatna oprema" u takvim situacijama i postoje toliko dugo koliko postoji i javni prevoz. Obratite pažnju na lične stvari u svakoj situaciji kada se krećete kroz gužvu. Uvek je bolje sačekati drugi autobus, ili ako ipak morate u gužvu - višak pažnje neće biti na odmet.

- Naši apartmani locirani su uglavnom u centru grada ili na Novom Beogradu. Međutim, ako idete u neki od perifernih delova grada, nisu iznenađenje napušteni psi koji se ponekad kreću i u čoporima. Raspitajte se kod osobe koju želite da posetite da li u njenom kraju ima pasa lutalica.

- Naročito ako ste pripadnica lepšeg pola i koristite mobilni telefon na ulici, okrenite se ponekad i uočite da li Vas neko posmatra. U slučaju da oko Vas nema puno ljudi, može se desiti da Vam pritrči lopov i da Vam u naletu istrgne telefon iz ruke. 

- Kada imate potrebu da koristite taksi prevoz, obratite pažnju na broj tablica koje bi trebalo da sadrže slova TX. To je garancija da taksista nije "divlji" i da Vas neće voziti do odredišta obilaznim putem.

   Sve navedene situacije se dešavaju vrlo retko, i verovatnoća da će se to desiti baš Vama gotovo da ne postoji. Situacija je praktično ista kao i u drugim evropskim gradovima slične veličine, ali želimo Vas na neki način preventivno zaštititi od eventualnih neprijatnosti koje bi mogle baciti senku na utiske Vašeg gostovanja kod nas.