Stan na mesec dana Beograd

Stan na mesec dana Beograd?

Usled novonastale situacije sa naglim padom potražnje apartmana, cene najma na mesečnom nivou izjednačile su se sa cenama standardnog izdavanja stanova na duži rok, dok traje vanredno stanje. Više o tom biće uskoro na stranici koja je u pripremi.
Neki od apartmana koje možete iznamiti na mesečnom nivou su :


Novi Beograd:

ATOS - 220 EUR
GALA - 280 EUR
ETNA - 300EUR
ORION - 300EUR
KAPITEN - 450 EUR (cena sa parkingom!)
MIMOZA - 450 EUR (cena sa parkingom!)
DELTA - 450 EUR (cena sa parkingom!)
DEVETKA - 550 EUR (cena sa parkingom!)

Strogi centar:

PRAG - 300EUR
PALAS - 300EUR
POZORIŠTE - 300 EUR
BEOGRAD - 280 EUR

Verovali ili ne, ovo je jedno od najtežih pitanja koje možete postaviti agenciji za najam nekretnina. 
Od njega se jednako stresu agencije za dugoročni i za kratkoročni najam. 

Kod ovih prvih zahuktavanje pravne mašinerije potrebne da se sklopi ugovor o zakupu, uračunaju provizije i obavezni depoziti dovode do toga da dara bude skuplja nego mera. Na kraju se ne isplati ni zakupcu ni agenciji, a i vlasnik je u nebranom grožđu.

Kod ovih drugih je problem drugačije prirode.

Stanovi za kratkoročni najam (zvanično nazvani apartmani Beograd, a u žargonu Stan na dan Beograd) su natprosečno opremljeni, ali činjenica da za apartman možete uzeti četrdeset pet eura dnevno ne znači da to možete raditi tokom celih mesec dana.

Cena mora da progresivno opada.

Onima s razvijenijim poslovnim akumenom prioritet je da ostvare što veći profit, te će radije napraviti nekoliko kraćih nego jednu dugu rezervaciju.

Mesec dana je granica kada kratkoročni najam prelazi u dugoročni. Ako se najam odvija po važećim propisima, za rezervacije od 30 dana svaki gost dužan da plati boravišnu taksu gradu. Ona iznosi 155 dinara na dan za odrasle osobe, ili pola od toga za decu starosti od 7 do 15 godina. Sve preko toga spada u dugoročni najam.

Stan na mesec dana u Beogradu cene?

Na ovo pitanje, uprkos negodovanju mnogih korisnika ne postoji jednoznačan odgovor.

Drugim rečima - ne znamo!

U dugoročnom najmu dvosoban stan u centru Beograda može koštati od 300 eura pa naviše. Međutim u najboljem slučaju biće polu namešten. Pored toga što kvalitet opremljenosti značajno varira, komunalije u najboljem slučaju iznose još jednu polovinu te sume. Sudovi, posteljina i mnoge stvari koje uzimamo zdravo za gtovo u stanovima za dugoročni najam po pravilu ne postoje. 

S druge strane servisirani apartmani (tj stanovi za kratkočni najam) u cenu uključuju sve komunalije, kompletno čišćenje stana i promenu posteljine i peškira. Njihova cena je retko niža od 600 eura na mesec dana, ali je bilo i takvih slučajeva.

Jedini siguran odgovor na ovo pitanje je:

Hotel >  Apartman(stan na dan)  >  Klasično izdavanje stanova


Koji je najbolji stan za mesec dana u Beogradu? 

To znate samo vi.

Napredna pretraga vam je dostupna na samom sajtu. Unesite osnovne kriterijume tj. broj soba, broj osoba, lokaciju i pogodnosti (terasu, veš ili sudomašinu, iliu šta je već ono bez čega ne možete). Napravite najuži izbor, pošaljite izbor agentima bukinga a onda prepustite stvari njima.

Druga opcija koja iz nekog razloga ređe požnje povoljne rezultate je da odmah pošaljete upit sa kriterijumima i budžetom kojim raspolažete.   

Bez obzira na ažuriranost, cena stana na mesec dana zavisi od isključivo od vlasnika. Koliko će ko biti raspoložen da vam izađe u susret je stvar koju najbolje znaju agenti bukinga. Stoga njima taj deo posla treba i prepustiti.