5 skroz seksi i skroz nepopularnih apartmana u Beogradu

Stvar ne prestaje da bude istinita samo zbog toga što je mnogi ne prihvataju.Baruh Spinoza

Dovođenje jednog od najvećih mislilaca etike u vezu sa apartmanima u Beogradu, je nekom upućenom u tu tematiku, namerna groteska. Bez dubljeg uplitanja, svakodnevnica kratkoročnog najma se u najboljem slučaju može dovesti u vezu sa shvatanjem etike koju je imao Džingis Kan, a ne mudri optičar iz Roterdama.

Pored ovog očiglednog, postoji i jedno suptilnije objašnjenje za uvodni citat.

Na Internetu se, naime, na jezicima naših naroda i narodnosti, uglavnom vrti desetak istih citata ovog autora, i baš nigde ne možete da naletite na ovaj. Pored toga što nam je pripala čast da ga baš mi (sa 350 godina zakašnjenja) približimo širem auditorijumu neupoznatim sa Spinozinim likom i delom, ova njegova misao je i savršena uvertira u naš (valjda) etični naum.

A to je otplaćivanje karmičkog duga prema apartmanima o kojima smo stvarno mogli i ranije više da pričamo.

Reći da neki apartman nije našao “zasluženo mesto” je pomalo apsurdno, pošto o tom mestu odlučuju isključivo korisnici. Ako stan ne odgovara opštim senzibilitetima ciljne publike, tu se sva priča završava. Međutim, postoje neki apartmani za koje je teško otrgnuti se od utiska da korisnici  uskraćuju same sebe za dobar smeštaj, ne birajući ih. I mada ne očekujemo da će ih to dovesti na tron, makar iz estetskih razloga smatramo da ih vredi pomenuti.

I eto liste pet divnih, nepopularnih apartmana u Beogradu koji nam najčešće padaju napamet.

Apartman A4

U pitanju je jedan od prvih “dizajnerskih” apartmana u ponudi. Posmatrajući ga danas, uočljivi su neki retro (u to vreme trendi) detalji, no on i danas deluje prilično interesantno. Tome svakako doprinosi kupatilo koje je nasađeno usred  kuhinje, a zamaskirano je izuzetno kreativno ofarbanim panelom. Ni dnevna soba soba nije ništa manje upečatljiva. Mešavina tradicionalnih i elemenata dalekog istoka je posebno uspela, pa tako sigurno svi koji su bivstvovali u A4 sigurno neće zaboraviti jednostavan ležaj na širokom podestu koji je nalik na vaišicu u tradicionalanim japanskim domovima i seriju hoklica pored klasične kaljeve peći sa druge strane. Elem ako vas je zaintrigirao proverite dostupnost apartmana A4 ovde.

Apartman SOVA

Ovaj apartman je rodonačelnik uspele restauracije. Naime, većina nameštaja u njemu pripada “stilskom” asortimanu  iz vremena pre i tokom socijalističkog giganta, no njemu je sa toliko ukusa udahnut nov život, da nema šanse da se u njemu osećate prijatno.  U uspelom dizajnu ipak najviše prednjači kuhinja koja bi, da nije na Vračaru, komotno mogla da se smesti u rustičan, aristokrastki ambijent srednje Engleske. Dobro, ajde, malo smo preterali, ali ako vas zanima više o njemu ili želite da ga bukirate, proverite dostupnost apartmana SOVA ovde.

Apartman SPLENDID

Kada se pojavio bio je baš luksuzan. Danas ga možete smatrati dosta solidno opremljenim stanom minimalističkog,modernog enterijera sa interesantnim detaljima i osvetljenjem. Danas ima čak i cenu koja parira mnogo lošijim smeštajima, te ako možete da svarite Donji Dorćol, stvarno nema nikakvog razloga da ga ne uzmete u obzir. Stoga topla preporuka da proverite dostupnost apartmana SPLENDID ovde.

Apartman REBUS

REBUS je apartman koji u nama izaziva salvu složenih suprotnih rečenica, osim ove.  Ovaj genijalni loft apartman, ili kako bi je naši bliži preci nazvali mansarda, je enigmatično autentičan, a ipak izgleda kao da ne pripada našim prostorima. Uređen je izuzetno jednostavno, no sveukupna organizacija ostavlja nestvarno dobar utisak. Izuzev nekolicine sanitarnih elemenata i bele tehnike apartman u sebi nema ništa preterano luksuzno, a ipak deluje otmeno. Mogli bismo ovako do sutra, ali da biste shvatili o čemu pričamo najbolje je da pogledate slike. Ili odmah bukirajte apartman REBUS na ovom linku.

Apartman PROTON

Ovo je apartman prema kome gajimo najveće lične simpatije. Ovaj izuzetno originalno uređen prostor ima sve što jedan stan treba da ima, a organizovan je na način koji će pobrati se simpatije onih sa iole sofisticiranijim ukusom za estetiku. Pritom, nije nimalo razmetljivo opremljen. I mada teško možemo naći dovoljno reči havle za romatičnu prohodnu spavaću sobu, ušukanu dnevnu sobu ili kuhinju nalik na scenu iz nekog američkog sitkoma, ovde ipak slike govore mnogo više od reči. A ako i vi želite sa misli da pređete na dela, možete bukirati PROTON na ovom linku.

I eto. Ukoliko vas zainteresovao ijedan od ovih apartmana, možda je baš sad vreme da ga pogledate (pod uslovom da su još uvek u ponudi, u vreme kada naletite na ovaj tekst). Ako ne onda uživajte u slikama jer one ostaju kao svedok negdašnje kreativnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *