Apartmani Knez Mihajlova – Top 5 (2015)

Apartmani u Knez Mihajlovoj Top 5
Najbolji apartmani u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu za 2015. godinu
Apartmani Knez Mihajlova Beograd
Written by: BeoApartman.com
Pet apartmana u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu koji su se izdvojili od ostatka ponude svojim kvalitetima.
5 / 5 stars
Lista Apartmani Knez Mihajlova Top 5 za dve hiljade petnaestu godinu je pred vama. Kao što možete videti u galeriji, u odnosu na prošlu godinu se promenilo sve, osim prvaka.

Inače, broj apartmana u okolini Knez Mihajlove ulice se značajno povećao od prošlog puta kada smo posvetili pažnju kratkoročnom apartmanskom smeštaju u blizini najpoznatije beogradske promenade (ove godine su čak tri u samoj ulici). Iako apartmani u Knez Mihajlovoj više nisu tako traženi kao što je to bio slučaj pre nešto više od godinu dana,  gosti starijih generacija (koji pamte SFRJ) još uvek Knez Mihajlovu ulicu doživljavaju kao najprestižniju lokaciju u za boravak u Beogradu. Naravno, salonska arhitektura stanova i vanvremenski lepa spoljašnost stambenih zgrada nekadašnjeg stecišta najimućnijih porodica u Beogradu, svakako idu u prilog tom doživljaju, međutim, sadržaji u neposrednom okruženju kao da blede u odnosu na interesovanja mladih generacija XXI veka. S druge strane, mlađi se, valjda očekivano, sve više okreću Novom Beogradu kao omiljenom delu grada za smeštaj u Beogradu. To možda ne treba da čudi pošto je šoping ruta u Knez Mihajlovoj sve manje atraktvna u odnosu na šoping molove Novog Beograda (prvenstveno Ušće i Delta Siti).

rajiceva future shopping center

Objekat na kraju Knez Mihajlove – budući hotelsko trgovinski kompleks u Rajićevoj – projekat Aštrom grupe

E sad, na kraju same ulice, posle nešto manje od 30 godina od poslednjeg velikog neimarskog poduhvata u ovom delu grada, bi trebalo da nikne novi objekat – hotelsko komercijalni  kompleks u Rajićevoj ulici. Sve su prilike da će upravo on udahnuti novi sjaj i duh arhitektonskoj diki  prestonice i konačno ukloniti gradilište koje ruži jednu od najcentralnijih lokacija u Beogradu… I ko zna, možda sledeće godine baš to bude povod za mnogo učestalija ponavljanja ove rubrike i priliv još lepših apartmana. Onih koji će s pravom moći da se nazovu Apartmani Knez Mihajlova, da budemo precizniji…

Do sledeće godine slobodno se možete voditi ovom listom. Kojoj rado dodajemo i apartman STARI GRAD, ako Vam ne smeta gradilište već pomenutog centra ispred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *