Stan na dan u Beogradu na vodi

Na početku ovog teksta želimo da razjasnimo da njegova tema nije lični stav o projektu „Beograd na vodi“. Tema je upravo ona kako je formulisana u naslovu „Stan na dan u Beogradu na vodi“. Ako ovo čitate u nadi da ćete naići na neki kontroverzni podatak ili na neku kritiku samog naselja – na pogrešnom ste mestu. No, ako vas istinski interesuje fenomen ponude apartmanskog smeštaja u novim luksuznim naseljima u Beogradu, ostanite na ovoj stranici.

Kada je reč o lokaciji kratkoročnog apartmanskog smeštaja ne samo u Beogradu, već i u drugim evropskim gradovima, uočava se pravilo da se apartmani nalaze gotovo svuda. Nema posebnih ograničenja kada se radi o centralnim ili luksuznim delovima gradova, u svakom od njih možete iznajmiti stan na dan. U Beogradu je na tržištu apartmana primetna oskudnija ponuda apartmana na Dedinju ili Senjaku, delovima grada koji važe za luksuzne i gde se nalaze mnoga rezidencijalna zdanja. Mišljenja smo da je uzrok tome nepostojanje odgovarajućih uslova (zgrade sa više stanova), infrastrukture (radi se o prilično izolovanim delovima grada) i sadržaja (daleko ih je manje od ostalih delova grada). Međutim, masovnom izgradnjom novih stambenih kompleksa fokus na luksuzan smeštaj prebačen je na te lokacije. Gosti koji posvete vreme pretrazi apartmana vežu se za naselje, pa nije retkost da nam traže baš „apartman u Kapiji Vračara“ ili „apartman u A bloku“. Prvo naselje takvog tipa koje je doživelo ekspanziju stanova na dan svakako je Belvil. O njemu smo već pisali ovde i iskreno smo verovali da će još mnogo vode proteći Savom dok se ne pojavi lokacija koja će ga zaseniti.

Nismo se prevarili, bar ne još, ali nismo ni sanjali da će se pojaviti kvart koji preti da parira Belvilu kada je potražnja stanova na dan u pitanju. Radi se o naselju „Beograd na vodi“. Sintagma „stan na dan u Beogradu na vodi“ izgledala nam je kao oksimoron. Luksuzne zgrade sa najskupljim kvadratnim metrom u Beogradu i kratkoročni najam bili su nespojivi pojmovi dok se nije pojavio prvi stan. Početkom 2019. godine, kada su u Hercegovačkoj ulici postojale samo dve zgrade i kada je čitav prostor oko njih bio raskopan, dobili smo poziv da uvrstimo jedan apartman na toj lokaciji u našu ponudu. Koleginica se nekako snašla i probivši se kroz gradilište došla je do tada jedinog izgrađenog objekta – dve zgrade BW Residences. Utisci o zgradi i apartmanu bili su dobri, međutim, nismo polagali nade u uspešnost apartmana u ovom naselju. Prvenstveno, bili smo poučeni iskustvom sa stanom na dan u naselju West 65, gde su visoka cena i „zatvorenost“ kompleksa odbijali goste i retko smo imali realizovane boravke. Zgrade sa recepcijama, obezbeđenjem, portirima i nešto oštrijom proverom posetilaca generalno nisu pogodne za kratkoročni apartmanski smeštaj. Takav vid cirkulacije ljudi često ne odgovara stanarima.

stan na dan u beogradu na vodi

Međutim, specifičnost Beograda na vodi je upravo njegova glomaznost. Svaka zgrada ima više stotina stanova, te je danas potpuno normalno da u zgradama i u samom naselju cirkuliše dosta ljudi. Takođe, za razliku od trenutka kada dve zgrade stoje usred gradilišta okružene zaštitnim ogradama i kranovima, danas je završeno više objekata i Beograd na vodi poprima izgled kakav će imati. Lokali u zgradama se pune i počinju da „žive“, otvoren je tržni centar Galerija, izgrađeni su bulevari koji spajaju ovaj deo grada sa Beogradskim sajmom i okolnim saobraćajnicama. Lokacija je više nego savršena za sve koji borave u Beogradu, a popularnost naselja povećava se svakim danom. Uprkos ceni najma apartmana koja nije niska (spada u viši cenovni rang), gosti koji odsedaju u našim apartmanima rado im se vraćaju zadovoljni svojim boravkom.

Da li su “novo” i “luksuzno” sinonimi? Iz našeg ugla gledanja – ne. Ali, kada se na vagu stave nesumnjiva atraktivnost visokih zgrada, parking-mesto uz svaki apartman, pogled na Beograd (posebno kod apartmana koji gledaju na reku) i sama činjenica da je reč o do sada neviđenom projektu u Beogradu, nema dileme da su apartmani u Beogradu na vodi jedinstveni u ponudi apartmanskog smeštaja. Čak i kada je kuhinja prosečno opremljena, kada kablovi iz televizora vise i vide se, ili se na terasi nalaze skromne stolice koje više priliče balkončiću na Dorćolu – stan na dan u Beogradu na vodi će uvek biti prvi izbor gosta kome cena nije kriterijum odlučivanja.

Kako su faze izgradnje završavane, nama se javljalo sve više vlasnika stanova koji žele saradnju. Možemo da se pohvalimo solidnom ponudom od 9 stanova na dan u Beogradu na vodi, od studija do trosobnog apartmana sa dva kupatila. Ni potražnja ne zaostaje za ponudom, nekada je i prevazilazi.

Zato, ako želite da iznajmite ili izdate stan na dan u Beogradu na vodi, javite nam se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *