Apartmani Visoke Klase u Beogradu 1 – Apartman RIM

Prvo pravilo dekoltea: Nije važno koliko je dubok, nego gde se i kada pokazuje.

Kada smo se upustili u vođenje bloga o apartmanima u Beogradu, sada već davne 2013 godine, bilo je izvesno da ovu tematiku očekuju najbolji dani. Slivanje novih apartmana u našu ponudu, samo od sebe je nametalo određene rubrike za koje su postojali izgledi da budu interesantne korisnicima kratkoročnog apartmanskog smeštaja u Beogradu. Sve što je zabeleženo o apartmanima ovde je, manje-više, predstavljalo neki novi reper dostignuća (u cenovnom, estetskom ili kvalitativnom smislu) i neki od njih su ostali neprevaziđeni. Istini za volju, sve ih je manje, jer standardi stalno rastu.

Taj porast, kao i sve ostalo u životu, uostalom, je moguće pogrešno protumačiti. No, u iščekivanju još finijih stvari u budućnosti, po našem skromnom mišljenju , danas, možemo da govorimo o apartmanima visoke klase u Beogradu.

Kap koja je prelila čašu je zapravo bila čitava cisterna, pošto ovaj lepotan u Nemanjinoj ulici, koji je poneo ime po večitom gradu, jeste stilska gromada i visoka klasa apartamana u Beogradu. Ako se pitate šta je to po našem mišljenju visoka klasa apartmana odgovor je sledeći: to je znanje šta treba reći, kada ga treba reći, a ponajviše od svega kada treba prestati sa pričom.

Apartman RIM u svakoj od tih stavki itekako uspeva.

Hodnik apartman visoke klase beograd RIM
Apartman RIM od starta daje utisak hladne elegancije nekog prošlog doba. Smešten je na drugom spratu stambene zgrade koja arhitektonski pripada art-dekou, iza dvokrilnih vrata u hodniku gde su prilazi stanovima obloženi oplatom od mermera. Predsoblje u kome se nađete po ulasku je izuzetno jednostavno, ali i dosta prostrano, zbog natprosečne visine plafona karakteristične za ovaj stil gradnje. Čitavom širinom i dužinom jednog zida prostiru se dva ugradna dvokrilna ormara ofarbana u nenametljivu belu boju dok su na drugom alarm, interfon i prozor koji je okrenut ka unutrašnjem dvorištu zgrade koji propušta zrake dnevne svetlosti.

Koda odškrinete stara vrata sa mesinganom kvakom, šta god da očekujete sačekaće vas izenađenje.

ulazak apartman visoke klase beograd RIM

Prostor se najednom otvara u svoj svojoj vizuelnoj raskoši, a ono što vas zatiče predstavlja čudnu mešavinu ukrasnih trofeja i otmene klasike. Kada vas prvobitni šok prođe, razaznaćete najpre impozantnu gvatemalansku nolinu, koja se nadvija nad elegantnom Česterfild foteljom od sjajne crne kože. Velika prostirka na podu nagoveštava da je nekada krasila spoljašnjost plemenite divljači iz subsaharske oblasti, dok otoman niskog naslona, nalik na rimsku akubitu za orgije, taj doživljaj namerno imitira gepardovom šarom. akubita i otoman apartmani visoke jlase beograd RIM

Otoman okružuju prelep ovalni sto od punog drveta sa bogato ukrašenim nogama na podestu, tamno visoko postolje za masivnu lampu i platna sa melanholičnim motivima apstraktne umetnosti. Suprotni kraj sobe rezervisan je za starinski regal sa mramornim postoljem. Na njemu su televizor male dijagonale i velika cilindrična (i uzgred potpuno fantastična) staklena lampa sa četiri niske krupnih staklenih perli. Obrnute dimenzije ova dva predmeta bi bile naprosto vulgarne – posebno ako imate u vidu generalno stanje medija danas i ostatak enterijera koji sledi.

A taj „ostatak“ je apsolutno čaroban.

Prve na redu su spavaće sobe. Obe impresivne i beskompromisno originalne, do te mere da je teško opredeliti se za to koja bi se mogla nazvati glavnom.

krevet spavaca 1 apartmani visoke klase Beograd RIM

U prvoj Vas dočekuje naizgled ogoljen enterijer, koji je zapravo ovaploćenje maksime Što više izostavite to više naglašavate ono što ostaje. U ovom slučaju ostaju stene dobrog ukusa i elegancije. Tu svakako prednjači gigantski francuski ležaj, izuzetno neobične konture i nešto manjeg dušeka sa svoja dva noćna stočića na kojima su manji primerci lampe iz dnevne sobe.

pogled s prozora apartmai visoke klase Beograd RIM

Sa zida se nadvija džinovski dvodelni, puni reljef u bronzi čiji nam motiv izmiče u nedovoljnom poznavanju mitologije i istorije umetnosti. On svakako deluje dramatično. Izgledno je da je u pitanju borba paganskih božanstava ili heroja i predstavlja potpuno nadrealan pejzaž za uspavljivanje. Tu je i komoda sa fiokama za odeću i dve elegantne stolice visokih naslona presvučene u crnu eko kožu.

krevt biblioteka i divani apartmani visoke klase u Beogradu RIM Druga spavaća soba pleni drugačijom vrstom elegancije, jer se može smatrati radnom. Ovde elegantni ram kreveta sa visokim nalonom, prate dva ovalna noćna stočića sa prikladnim lampama. Tu su i dva krajnje neobična, udobna divana sa mnoštvom jastuka i naslonima za ruke koji su od prozirnog akrila.

divani i biblioteka apartmani visoke klase u Beogradu RIM

Dva stilska radna stola presvučena kožom preko radne površine su smeštena u uglovima iza divana, a na jednom od njih se nalazi i Rajnmetalova crna pisaća mašina. Tu je i biblioteka sa nekoliko desetina naslova koji svedoče o ozbiljnim ulaganjima u ozbiljnu literaturu i možda još više o nepatvorenom, ozbiljnom gostoprimstvu. Imitacija starinskog čiviluka od kovanog gvožđa je tu da zameni garderober, sa sasvim dovoljnim brojem aufhengera.

kupatilo apartmani visoke klase beograd RIM

Kupatilo je veoma savremenog dizajna, vrhunskih sanitarija i jednostavne funkcionalnosti. U njemu vas pored peškira i bade mantila koji se podrazumevaju u luksuznim stanovima, čekaju i osnovni kozmetički preparati, fenovi i  paket za prvu pomoć koji se ne podrazumevaju. I mada ova digresija savim sigurno zvuči priprosto, takvi detalji govore o istinskoj posvećenosti gostu i jednom nesumnjivo višem stadijumu razmišljanja o kratkoročnom najmu apartmana. Potpuno neopterećen uštedama, a evidentno opterećen razmišljanjem o svim možebitnostima značajnim za udobnost gostima. Stvari se tu još uvek ne zaustavljaju.

rdana i grejna ploca apartmani visoke klase beograd RIm

Kuhinja i njoj pripadajući prostor su potpuno savremenog dizajna i vrhunske funkcionalnosti. Okupana u gotovo svečane svetle tonove, sa mnoštvom dnevne i prefinjene halogene svetlosti, prostorija kao podrazumevanu postavlja aparaturu koja je svojstvena imućnijim domovima zapadnog sveta. Svi kuhinjski elementi su prefektno upakovani, svo neophodno posuđe je tu, (a uz rizik da još jednom ispadnemo vulgarni ne znajući kada bi trebalo prestati sa pričom), i svo neophodno posluženje za dobrodošlicu je tu.
trpezarija apartmani visoke klase bograd rim

Naravno da je um istančanog ukusa koji je otelotvorio ovaj fenomenalni apartman mislio i na onaj tako često zaboravljen element u ovom tipu smeštaja. Zakuska mediteranskog tipa uz prikladne napitke, sačekaće svakog od gostiju bez obzira na dužinu njihovog boravka.

kuhinja i veseraj u ormaru apartmani visoke klase beograd RIM

Osim toga, u ovoj prostoriji je i vešto skriven kompletan vešeraj. Iza vrata belog neupadljivog plakara nalaze se mašina za pranje i mašina za sušenje veša, naslagane jedna na drugu. Tu je, naravno, i daska za peglanje i ostale hemikalije neophodne za vrhunsko održavanje ovog vrhunskog prostora, tako da ne morate brinuti ni o tome.

apartman-rim-terasa
Na kraju tu je i terasa, kojoj se može prići i iz kuhinje i iz dnevne sobe i iz hodnika same zgrade. Lepa mlada puzavica se pomalja iz saksija okačenih duž ograde od kovanog gvožđa i gleda na unutrašnje dvorište kvarta stambenih zgrada starog dela grada. Iako možda najmanje impresivna, ona u sebi nosi mnogo autentičnog za stari Beograd.

Elegancija i odmerenost apartmana RIM, se ogleda i u njegovoj osnovi. Sve prostorije su vrhunski toplotno izolovane zahvaljujući izvanrednoj PVC stolarjiji, svaku prati po jedan ekološki norveški radijator dok ključne prostorije imaju i svoje klima uređaje. Parket visokog sjaja je u svim glavnim prostorijama, a tamo gde plafoni nisu spušteni imate fantastične lustere. Ukrasni detalji se nižu do granice ektravagantnog. U svim sobama su prelepe vaze sa svežim cvećem, svaku krase ponajmanje dve skulpturine, zavese i draperije su savršeno uklopljene a osvetljenje, kako funkcionalno tako i akcentno, se graniči sa vizuelnom umetnošću.

dnevna soba apartmani visoke klase beograd RIM

Kada se posle ovog vizuelnog praznika spustite na zemlju i pozabavite malo manje efemernim kvalitetima, apartmanu RIM moguće je spočitati dva detalja. Međutim u našoj pristrasnoj odbrani RIMA i za njih postoji opravdanje. Najpre, sasvim je jasno da ovakav ambijent i usluga dolaze uz određenu cenu. Ona trenutno stoji na samom vrhu postojeće ponude – no to je i očekivano. Za ovakav perfekcionizam kratkoročnog smeštaja u Beogradu možete biti uvereni da je svaki novčić zasluženo potrošen. S druge strane, moderna elita očekuje da ima prigodan parking prostor, a apartman RIM se nalazi u najcrvenijoj od svih zona za parkiranje i nema svoju garažu. Međutim, i to je prilično beogradski jer je u proteklih sedamdeset godina mobilnost bila važna onima koji su izmešteni iz zbivanja u gradu, te je ovakva lokacija kola činila suvišnim. U redu, to i nije neko opravdanje, ali je svojstveno negdašnjem duhu prestonice.

Sve u svemu u apartmanu RIm dobijate tračak svakodnevnice prošlih vremena, nečega što je nekada bilo (nepravedno) pravo stečeno rođenjem i cilj kome su stremili najsposobniji i najposvećeniji bivšeg sistema. S druge strane, dobijate sve ono najbolje što bi današnji sistem i merila vrednosti usluge u kratkoročnom smeštaju mogli ponuditi.

Stoga, ako želite apartman visoke klase u Beogradu, vaš prvi izbor je upravo stvoren. Naš savet je da ne oklevate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *