Najveće laži apartmana u Beogradu

Zaposleni u turizmu kada žele nekog baš da ocrne, kažu da laže kao smeštaj blizu plaže.

Ova fraza je toliko zloupotrebljavana u opisima smeštaja da može da podrazumeva sve od 20 metara do 20 minuta hoda.

Apartmani u Beogradu takođe raspolažu zavidim arsenalom izjava koje bi se u najboljem slučaju mogle nazvati štedljivim na istini. Evo nekoliko najčešćih i naših saveta šta da radite kada naletite na njih:

1.LAŽ BROJ 1

PUKLA CEV U STANU!

Izvinite pukla je cev u apartmanu, ovaj kod komšije, majstori popravljaju, nije u funkciji...

Dođete na dogovoreno mesto i agencija vam kaže da je u stanu ili kod komšije pukla cev i da morate na neku drugu stranu.

Šta uraditi:  Nemojte u startu odbacivati zamenski smeštaj. Ako je na sličnoj lokaciji i nude vam ga po istoj ceni, uporedite ga jer se može desiti da je bolji od onoga koji ste u startu bukirali.  Ukoliko je lošiji, zahvalite se i pozovite prvu sledeću agenciju (kojih ovih dana ima kao pleve) i potražite nešto pod istim uslovima. Inače lojalnost brendu, u slučaju apartmana u Beogradu je besmislena – pošto svi uglavnom nude isto pod različitim imenima.

2. LAŽ BROJ 2

U MIRNOM DELU GRADA....

...izmešten iz gradske vreve u širem centru Beograda, apartman je izuzetno tih i prijatan za boravak.

Kao i smeštaj blizu plaže iz uvoda, shvatanje šireg i strogog centra Beograda je veoma rastegljiv pojam. Ljudima koji su nenaviknuti na rastojanja u prestonici ovo može uslediti kao dodatan šok.

Šta uraditi: Danas svaki telefon ima Gugl Mape, a svaki iole ozbiljan sajt ima i geo-lokaciju apartmana. Ukoliko vam se to čini previše komplikovanim tražite tačno rastojanje od stana do željene lokacije, od agenta bukinga.

3. LAŽ BROJ 3

U ISTORIJSKOJ ZGRADI

koja odiše plemenitošću i otmenošću predratne beogradske aristokratije..

Većina zgrada u centru Beograda je starija od jednog veka. Iako je to vreme u kome su liftovi bili uveliko u upotrebi, većina ih na mestu gde bi lift trebalo da se nađe imaju brisan prostor.

Šta uraditi: Proverite pre bukiranja. Svaki ozbiljan sajt ima podatak o tome na kom je spratu stan i ima li lift.

4. LAŽ BROJ 4

PARKING JE MOGUĆ DUŽ ULICE

a vreme zadržavanja je ograničeno na jedan dva ili tri sata...

Da, moguće je – u teoriji. Ako niste dovitljivi, brzih refleksa, a nekada i jednostavno bezobrazni parking u centralnim delovima grada može da se pretvori u višečasovnu potragu, koja uglavnom završi izlaskom iz centra grada zbog parkinga.

Šta uraditi: Gugl Mape pogled na ulicu (Street View)? Tu makar otprilike možete steći utisak o kolikoj se zauzetosti radi, pa krenuti u razmatranje alternativa. Ali, ukoliko vam nisu poznate prilike za vozače u centru Beograda, ne računajte previše na parking duž ulice.

I eto.

To su ukratko najveće laži apartmana u Beogradu.

Izuzev “cevi koja je pukla”, ove ostale i nisu prave laži već više eufemizmi koji neće prevariti iskusnije goste. U krajnjem, rastojanja, parking u određenom delu grada i prisustvo lifta je lako proveriti, ali se većina potencijalnih korsnika retko seti da to i uradi.

Stoga, sledeći put kada budete bukirali apartman u Beogradu imajte na umu ove savete i iskoristite potencijalno lošu situaciju na svoju korist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *