Lux Apartmani Beograd na dan: PRINCEZA, FANTAZIJA I ROMANTIKA dizajna enterijera

Ukoliko Vam hitno trebaju Lux Apartmani Beograd na dan, pogledajte aktuelnu ponudu odmah KLIKOM NA OVAJ LINK!

Proslavljeni  francuski arhitekta Žan Nuvel je jednom prilikom izjavio da mrzi savremene luksuzne apartmane. Po njegovom mišljenju previše stvari je sklonjeno od pogleda, a sve je toliko čisto i uglačano da ne možete ni da ga pipnete. Do skora, to je bilo samo donekle tačno i za kategoriju zvanu Lux Apartmani Beograd na dan. One koji su zaslužili da ih čovek tako nazove, krasi hirurška preciznost, svedene forme i skupoceni moderni materijali. Međutim, ta „uglačanost“, na koju je ukazivao mesje Novo, je u dve hiljade šesnaestoj dovedena na jedan potpuno nov nivo. U narednih nekoliko redaka ćemo kroz tri primera pokušati da to i pokažemo. Pripremite se na vizuelni praznik, odnosno PRINCEZU, FANTAZIJU i ROMANTIKU.

Dosadašnja praksa u opisivanju apartmana u Beogradu nalaže gradaciju, odnosno da lista ide od najmanje ka najviše impresivnom. Ovde to treba pomalo uslovno shvatiti pošto je od ova tri luksuzna apartmana na dan u najužem centru Beograda, svaki izvanredan u svojoj “veličinskoj” kategoriji.

Elem…

Lux Apartmani Beograd na dan 1:  STUDIO APARTMAN PRINCEZA

Prva na listi je PRINCEZA.

Istina, prilično  robusna i neobična princeza, ali na svoj način i elegantna i bez sumnje veoma savremena.

I puna kontrasta.

(ovo ispod je slajder – strelicama sa leve i desne strane prolazite kroz galeriju)

Dnevna soba, pult i bakarno staklene visilice  lux apartmani Beograd na dan Dnevna soba pogled sa sofe Lux apartmani Beograd na dan dnevna soba i kuhinja detalj plafon Lux apartmani Beograd na dan visilice i pult lux apartmani beograd na dan Pogled ka unutrašnjosti sa terase Lux apartmani Beograd na dan

A prvi od njih će vam izbiti oči bukvalno sa ulaznih vrata. Nalik na neko post-apokaliptično umetničko delo, visoki salonski plafon je ukrašen gipsanom površinom, u čijoj je sredini ogoljena njegova utroba : betonske grede, „umazane „ u motiv žile bakarne rude čiju teksturu naglašava akcentno svetlo je nešto što se ne viđa svaki dan. Ni svakog meseca. Ustvari, dok ne postane trend koji će svi redom da ’arče ne bi li postigli na ekskluzivitetu, možemo slobodno reći najbolje rešen plafon koji smo videli (pre ROMANTIKE naravno).

No naša post-industrijska PRINCEZA tu ne staje sa svojim uvrnutim skladom. Adekvatno odabrane komaditne pločice golubije (tj. beogradski)  sivih nijansi kriju još jedan nesvakidašnji detalj –  podno grejanje. Zidovi takođe imitiraju ovaj interesantan kontrast: dok je sa jedne strane (kojoj ćete biti najviše okrenuti leđima) potpuno beo, s druge, na koju je zakačen smart TV pozamašne dijagonale imate pravu malu egzibiciju molerskog zanata. Prosto neverovatno, ali i ugaona garnitura, (koja je inače predviđena i za spavanje), se koloritom uklapa u ambijent. Kupatilo priča svoju priču koja je jednako ekskluzivna. Na kraju, tu je i terasa, ali ne bilo kakva već terasa koja gleda na padinu Terazijske Terase.

Dostupnost apartmana PRINCEZA možete proveriti klikom na matičnu stranu apartmana.

Lux Apartmani Beograd na dan 2: APARTMAN FANTAZIJA

PRINCEZU prati ništa manje od FANTAZIJE…

(ovo ispod je slajder – strelicama sa leve i desne strane prolazite kroz galeriju)
Dnavna soba Lux apartmani Beograd na dan Pogled od lavaboa ka prozoru Lux apartmani Beograd na dan Pogled na kuhinju koja prati liniju zida Lux apartmani Beograd na dan detalj stočić za kafu Lux apartmani Beograd na dan ugaona garnitura tamni tirkiz Lux apartmani Beograd na dan spavaća soba Lux apartmani Beograd na dan

Ona, u sličnom potmodernističkom i post-indsutrijalističkom maniru kombinuje grubo i elegantno i naizgled nespojive materijale. Za razliku od PRINCEZE, FANTAZIJA ima odvojenu spavaću i dnevnu sobu otvorenog koncepta sa jednom od bolje opremljenih, a najneupadljivijih kuhinja. Paleta boja koja kombinuje trikiz, sivo , smeđe i belo zapravo deluje umirujuće, a cigla, drvo i nebrušeni beton koji se smenjuju na zidovima su ukomponovani tako da pomislite da gledate neki prestižan strani časopis o uređenju doma.  Sklad neočekivanog u FANTAZIJI prati i zdrava doza komfora. Podno grejanje, knjige na policama, dosta prostora za odlaganje stvari i naravno sva  aparaturea za udoban boravak su tu. Njen dekorativni francuski balkon gleda na užurbanu Prizrensku ulicu, ali je prostor svejedno moćan. FANTAZIJA je zbilja fantazija dvosobnih luksuznih apartmana na dan u najužem centru Beograda.

Njenu dostupnost možete proveriti  na matičnoj strani apartmana.

Lux Apartmani Beograd na dan 1: APARTMAN ROMANTIKA

A onda malo ROMANTIKE.

O kojima apartman ROMANTIKA može da ispiše čitave romane.

(ovo ispod je slajder – strelicama sa leve i desne strane prolazite kroz galeriju)

Luksuzno kupatilo, tuš kabina, umetnički motiv  na pločicama, samostojeći lavabo sa stilskim nameštajem Lux apartmani Beograd na dan Najluksuznije opremljena kuhinja sa najboljim enterijerom Lux apartmani Beograd na dan Dnevna soba sa dve sofe i kristalnim lusterom Lux apartmani Beograd na dan Lux apartman ROMANTIKA dnevna soba Lux apartmani Beograd na dan Luks apartman ROMANTIKA pogled blizu terase Lux apartmani Beograd na dan Ogledalo i ormar sa stilskim ramovima Lux apartmani Beograd na dan Spavaća soba krevet i kristalni luster Lux apartmani Beograd na dan Spacvaća soba kristalni luster prozor i fotelja Lux apartmani Beograd na dan

Bez preterivanja, ROMANTIKA je jedan od najupečatljivijih enterijera sa kojima ćete se susresti, pa makar to bilo samo na slikama. Arhitektonski trikovi primenjeni u FANTAZIJI i PRINCEZI ovde dostižu svoj vrhunac što je i razumljivo pošto je ROMANTIKA i najveća i najprestižnija u trojcu.  I ona je dvosobna, ali ima prelepu izdvojenu trpezariju kao dodatak i sedamdeset kvdarata nadrealno skupocenog entreijera. U njoj je kontrast robusnog i savremenog zamenjen predratnom elegancijom i uglačanošću savremenog. Ceo stan je u blagim svečanim svetlim tonovima, a halogene lampice su zamenili kristalni lusteri i sofisticirani abažuri. Pod je pokriven skupocenim pločicama ispod kojih se krije podno grejanje, a ukrasni motivi na plafonu su primenjena umetnost u svom najboljem izdanju. Kuhinja ima nennametljivu i futuristički-rustičnu (ako tako nešto može da postoji) sofisticiranost, a u njenih par kvadrata krije se sijaset aparture koju biste očekivali u staništima džet-setera.

Kupatilo je…..paaaaa, mi smo se zagrcnuli kad smo ga prvi put videli. Bez zezanja. Gledate u Poljubac Gustava Klimta dok se tuširate…

Kada to ne bi podsećalo na ulični žargon rekli bismo brutalno dobro, ali zadržaćemo se na za promil elegantnije od ostatka stana.  Spavaća soba je u istom maniru kao i dnevna, a to znači da možete da se ogledate i na plafonu i na patosu. Dakle, apsolutno sve što bi trebalo da okarakteriše jedan luksuzan apartman je tu – uključujući i pogled sa terase na Terazijsku Terasu. Naravno, na matičnoj stranici apartmana možete proveriti dostupnost i već sada je rezervisati.

Jedino što ovim apartmanima realno fali da bi luksuz bio potpun je sopstveni parking. taj nedostatak nadomešta javna garaža Obilićev Venac koa je na manje od dva minuta hoda.

Kad sumiramo sve utiske, možemo komotno reći da se opet desilo nešto što smo mislili da neće zadugo – a to je bezrezervno oduševljenje. Kako zbog hroničnog nedostatka sredstava, tako i zbog manjka znanja, za prostore Balkana je prilično svojstveno da se struka poslednja pita. Međutim, onda kada se “zvezde poklope” i to se zbilja i desi,  iz kreativnih umova našeg namučenog poluostrva ispliva najbolje. Lux apartmani Beograd na dan više nikad neće biti isti, a reper je uprkos našem skepticizmu, ponovo postavljen više.

Makar bili i samo predmet znatiželje, u ovim kadrovima vredi uživati do neke sledeće grupe luksuznih apartmana na dan u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *