Klasa za sebe – Apartman Mercedes (djakuzi, sauna, kamin i druga iznenađenja)

Za ažuriranu listu apartmana sa saunom i djakuzijem u Beogradu KLIKNITE OVDE.

Ako se po jutru dan poznaje, kratkoročni apartmanski smeštaj u Beogradu u 2014  godini ulazi u svoje zlatno doba prosperiteta. Nešto nalik na naftnu, zlatnu ili dot com groznicu. Od početka ove godine BeoApartman su bukvalno preplavile ponude sve boljih i apsurdno lepih apartmana u Beogradu. I taman kad pomislimo da smo oguglali na kvalitet, pojavi se apartman koji nas tim istim kvalitetom ošamuti. To je upravo bio slučaj sa apartmanom Mercedes – apsolutno genijalnim, luksuznim smeštajem u srcu Beograda čije dizajnersko poduzeće izlazi iz okvira postojećih kategorija i poput vica o Ibri čini klasu za sebe. Njemu posvećujemo naredni tekst. Ukoliko Vam budžet nije ograničavajući faktor, a želite nešto specijalno za Vaš beogradski odmor, ne trošite vreme na naše hvalospeve nego bukirajte apartman Mercedes odmah.

Posao koji je obavljen pri renoviranju i adaptaciji ovog luksuznog apartmana u centru Beograda, pleni kvalitetom i temeljnošću i miriše na van balkansku radnu etiku. Pri tom, lokacija je jedna od retkih koje oslikavaju predratni (tj. ne-soc-realistički) šmek Beograda. Taj spoj tradicije i vrhunskog kvaliteta naš viši menadžment je najviše asocirao na vrline koje krase velikane nemačke auto industrije, te otud i pomalo neobično ime za smeštaj. Međutim, sve asocijacije su na mestu – osim jedne.  A o njoj na kraju teksta 🙂

U veoma lepom delu gornjeg Dorćola, i jednom od retkih centralnih ulica ovenčanih krošnjama drveća, krije se sada stambena zgrada koja je nekada bila sedište suda. Dok se penjete uz staro stepenište ukrašeno balusterom od kovanog gvožđa, verovatno očekujete da Vas iza svakih teških vrata dočekaju vremešni  i blago memljivi salonci iz kojih se oseća miris starih ljudi i mirisnih ulja s kraja 19 veka. Stoga, kada zakoračite preko praga apartmana Mercedes, postoji mogućnost da pomislite da ste se obreli u zapletu nekog naučno-fantastičnog filma i da ste nekim neobičnim sticajem okolnosti zakoračili u drugu dimenziju. Gotovo blještavo svetli tonovi predsoblja Vas polako uvode u anđeoski čistu atmosferu ostatka ovog stokvadratnog lepotana.

Dnavna soba apartmana Mercedes

Dnavna soba apartmana Mercedes

Sa Vaše desne strane je rajski bela i minimalistički opremljena dnevna soba. Nameštaj ove prostrane prostorije čine krem bela ugaona garnitura velikih dimezija, koja u slučaju nužde može postati dodatni ležaj, klupski stočić i niska vitrina koja služi kao postolje za TV ravnog ekrana prihvatljive dijagonale i impozantnim brojem TV kanala (preko 1000). Tu je i već kultni kamin koji odista ima funkciju (tj. nije za ukras), ali sa izolacijom i ostalim grejnim telima u apartmanu mala je verovatnoća da će Vam zatrebati. Prekidači za svetlost vrhunske izrade regulišu dva različita tipa osvetljenja koja dolaze iz gipsokartonskog spuštenog plafona, tu je i jedna ugradna osvetljena virina u zidu sa lepim detaljima koja umnogome doprinosi besprekornom ambijentu. Osim veštačkog, ova prostorija u toku dana ima prirodno osvetljenje sa francuskog balkona.

Trpezarija u lođi i radna soba

Trpezarija u lođi i radna soba

Pozamašan međuprostor između spavaće sobe, dnevnog boravka i kuhinje je izvanredno iskorišten i funkcionalno odeljen na radnu sobu i trpezariju. Širok radni sto i fotelja (koja ne bi postidela ni člana borda Price Waterhousa, obezbeđuju udobnost neophodnu za rad a ostakljena komoda sa pregradama urednost (tj. stecište registratora). Trpezarijski sto je moderan, praktičan i prikladan za sve namene. Shvativši koliko je glupa i besmislena prethodna rečenica, isključili bismo štemovanje zidova iz opusa delatnosti ovog astala i usredsredili se na činjenicu da za njim u ovoj konstelaciji stolica može komotno sedeti čak šest osoba. Kopulacija i kockanje na istom su zabranjeni kućnim redom. Erker u fasadi (džinovski trokilni kibicfenster za laike) i unutrašnja lođa pružaju pregled od 180 stepeni na ulicu u kraju koji vikendom vrvi od života. Za slučaj da poželite da se izolujete tu su i električne roletne koje se spuštaju pritiskom na dugme daljinskog upravljača.

Spavaća soba Mercedes

Spavaća soba Mercedes

U spavaću sobu se ulazi kroz staklena klizna vrata koja će posebno obradovati ljubitelje serije Zvezdane staze. Enterprajz iza njih, krije prostrani bračni krevet, džinovski garderober i još jedna vrata koja spajaju sobu sa kupatilom i kuhinjom. Tako da su najčešće korištene prostorije u apartmanu povezane sa svih strana.

jacuzzi-mercedes-apartman-beograd-belgrade-apartments kupatilo-lavabo-mercedesapartman-beograd-belgrade-apartments tus-mercedes-apartman-beograd-belgrade-apartments

Kupatilo je priča za sebe. Ili bi možda bilo bolje reći bajka. Dimenzija koje prevazilaze neke od manjih apartmana u našoj ponudi, u njemu se krije pravo malo svetilište higijene. Dva dupla sinka sa ogledalima, đakuzi kada, hidromasažni tuš i trešnjica na vrhu brda od šlaga – sauna. Sve to ulazi u sastav ovog spektakularnog rešenja dizajna enterijera i pruža kompletan tretman za koji biste morali da putujete mnogo kilometara. Samo ovaj deo ovog fenomenalnog apartmana u centru Beograda već opravdava svaki cent njegove cene, ali tu nije kraj.

Kuhinja Mercedes apartman u Beogradu

Kuhinja Mercedes apartman u Beogradu

Kuhinja u čijem je sastavu i mali šank za doručak sa dve stolice (američki breakfast bar) materijalima nijansama i jasnoćom oblika prati sveukupni dizajn. U potpunosti opremljena i veoma savremena – sadrži sve neophodne elemente i uređaje koji su zaista vrhunskog kvaliteta i izrade. Sve radne površine su osvetljene, a par visećih elemenata koji su rezervisani za stakleno posuđe imaju svoje osvetljenje. Kuvanje u apartmanu Mercedes je pored efikasnosti opreme i svojevrstan estetski doživljaj.

Iza kuhinje nalazi se dvorišno orijentisana terasica sa podnim osvetljenjem. Ušuškana na u arhitekturu zgrade pruža umirujući pogled i predstavlja lepo i tiho mesto za predah. Osim pomenutog niza izvanrednih karakteristika ovaj apartman u centru Beograda sa saunom ima sve pogodnosti neophodne i za produžene boravke. Mnoštvo mesta za odlaganje garderobe i odvojena vešernica svakako potvrđuju taj naum. Interfon ima video nadzor ulaza zahvaljujući kome Vas ne može iznenaditi nijedan neželjenji gost, a vrata su takva da bi mogla predstavljati ozbiljnu prepreku i za artiljeriju manjeg kalibra.

Terasa - apartman Mercedes

Terasa – apartman Mercedes

Sve u svemu, MERCEDES ima gotovo sve – fenomenalan i savremen dizajn, mnoštvo prostora, izvanrednu funkcionalnost i vanserijsku udobnost. Do skora, bilo bi nezamislivo da se na otvorenom tržištu kratkoročnog apartmanskog smeštaja u Beogradu izvan nekih niša nađe ovakav apartman. Ustvari, on je sam po sebi niša i pomalo je nezahvalno svrstavati ga u kategoriju. Razlozi za njegovu naprasnu dostupnost Vas mogu ponukati na različite vrste zaključaka i razmišljanja, ali mi u njih nećemo da zalazimo. Zlatno doba apartmanskog smeštaja u Beogradu je nastupilo i u neku ruku bilo bi depresivno dovoditi u pitanje demokratizaciju i zapanjujuću socijalnu mobilnost koju ona donosi sa sobom.

Ironično, jedina stvar koju apartman MERCEDES ne poseduje je garaža ili adekvatno parking mesto. Parking je moguć duž ulice, ali pošto je u pitanju najcentralnija zona (ZONA 1) on je vremenski ograničen na svega sat vremena. Ukoliko ste namerili da dođete u MERCEDES vašim Mercedesom, savet je da parking mesto rezervišete u nekoj od ne baš tako bliskih parkirališta ili garaža parking servisa.

Dostupnost ovog apartmana možete proveriti na matičnoj strani našeg sajta. Ako se nekim slučajem dogodi da zlatno doba apartmana u Beogradu prođe u vreme kada budete čitali ovaj post, pa ovaj apartman više ne bude u ponudi kontaktirajte nas da pokušamo da Vam pronađemo neki drugi po Vašoj meri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *