“HARMONIJA” KRATKOROČNOG NAJMA APARTMANA U BEOGRADU

Ako je svaki posao auto portret osobe koja ga je uradila, apartman HARMONIJA u Beogradu je potpisala glavom i bradom izvrsnost. Ukoliko želite da odsednete u ovom apartmanu proverite njegovu dostupmost ODMAH.

Novčani imperativ prilagođavanja stanova kratkoročnom najmu (a nekad i samo loš ukus) je, hteli mi to da priznamo ili ne, obrisao ono što bismo mogli nazvati toplinom doma. Kod većine apartmana u Beogradu sve je novo, čisto, i izravno luksuzno i – istini za volju, veoma daleko od proseka življenja u Beogradu. Samim tim nažalost, stanovi na dan su vrlo često lišeni bilo kakve domaćinske note. Ukoliko zaista nema nešto teško zamenljivo (tipa sauna ili đakuzi), jedan apartman u Beogradu, teško da se može značajno izdvojiti iz mase.

I tu dolazimo do sitnica….onih sitnica koje pokazuju da se neko potrudio da se vi, iz kog dela sveta dolazili, osećate prijatno i udobno u njihovom domu u Beogradu. Reći da takvih apartmana nije bilo uvek bi bilo neprimereno. Međutim, pojavom stana na dan u Beogradu zvanog HARMONIJA,  ova usluga je podignuta na značajno viši nivo – od bilo kog nama znanog prethodnika. Ovom apartmanu posvećujemo narednih par redaka.

zgrada harmonija apartmani južni bulevar

Zgrada koja krije fenomenalnu izradu i najsavremenija arhitekturalna dostignuća

Na prvi pogled, osim veselim bojama, osmospratnica u kojoj se nalazi apartman HARMONIJA u Beogradu ne odudara previše od neposrednog okruženja. Međutim, savremeni, svedeni oblici na fasadi kriju samoventilirajuću podkonstrukciju i vrhunsku termičku izolaciju, koja je čini energestki efikasnijom od preko 98% zgrada u Beogradu.  Kada se odlučite da uđete dva seta providnih vrata, sačekaće vas zaista božanstven lobi, sa recepcijom dežurnom dvadeset četiri časa, hromirani poštanski sandučići i dugački uzani hodnici.

lobi apartmani beograd harmonija lifotvi apartani beograd harmonija hodnici apartmani beograd harmonija

Ovu zgradu od osamdeset stanova opslužuju čak tri lifta, svaki sa teleskopskim, dvopanelskim vratima, dvostrukom interfonskom komunikacijom i umirujućom muzikom koja će vas pratiti na vertikalnom putovanju. Osim ova tri za prevoz ljudi,  u garaži koja ide dva nivoa ispod zemlje na usluzi je i jedan auto lift .

Kada dođete do HARMONIJE, prijatna iznenađenja samo nastavljaju da se nižu. Iza sigurnosnih vrata sa jednom od najkompleksijih brava koje smo ikada videli, a koja se pritom otključavaju karticom, nalazi se 50 kvadrata apartmanskog smeštaja  u Beogradu bez ijednog disonantnog tona. Da se razumemo, kostur svakog od apartmana u zgradi je daleko ispred proseka – radijatori sa ugrađenim kalorimetrima, klime, bežični internet ,šestokomorna stolarija sa ugradnim roletnama i komarnicima, italijanske  kremičke pločice  od pune legure i  masivni hrastov parket S-klase- ali, to im je samo osnova. U apartmanu HARMONIJA ova osnova je poslužila još interesantnijoj nadogradnji.

Vrata koja vode u jedan od najboljih apartmana u Beogradu

Vrata koja vode u jedan od najboljih apartmana u Beogradu

Sam apartman je u dvosoban – odnosno osim dnevnog boravka otvorenog koncepta (kuhinja, trpezarija i prostor za sedenje su funkcionalno odeljenji jedan od drugog) postoji odvojeno kupatilo i spavaća soba. Tu je i potpuno zastakljen balkončić, na čijih je četiri kvadrata ušuškan baštenski set za sedenje i uživanje.

Nameštaj u apartmanu je iznad proseka, no ono što ovaj apartman čini uistinu vanserisjkim su luksuzni detalji na koje ćete naići na svakom koraku. I tu dolazimo do onih sitnica iz uvoda, koje ovaj stan na dan u Beogradu čine mestom u koje se gosti rado vraćaju.

Prva prostorija nakon predsoblja je  kuhinja – sva tehnika (i bela i siva) je u ugrađena u  namenski pravljene elemente koji su veoma skladno organizovani i čine da Vam sve zaista bude pri ruci.  Prvo iznenađenje će Vas sačekati već u frižideru – naime sve goste sačekuje paket dobrodošlice.  On se sastoji od voća, mineralne vode  i domaćih alkoholnih i nealkoholnih pića i nagovešatava im da će na ovakve gestove pažnje nailaziti na svakom koraku. Indukciona grejna tela su odvojena od pećnice, a od dodtne aparature  postoje toster i mikrotalasna pećnica.  Sav escajg i posuđe su zbilja vrhunskog kvaliteta. Poseban kuriozitet prestavljaju šolje za kafu koje su termalno osetljive, te se, kada u njih sipate vruću tečnost (kafu ili čaj) na obodu javlja slika čitavog rezidencijalnog kompleksa.

kunjinja 1 HARMONIJA apartman u Beogradu kuhinja 2 HAMONIJA apartman u Beogradu kuninja 3 apartman harmonija u Beogradu kuhinja 4 apartman HARMONIJA u Beogradu

Druga prostorija koja vrca stilom, pažnjom i šmekerlukom je – kupatilo. Osim sanitarija koje isijavaju majstorsku izradu (Novelini –jeva kada, nadgradni lavabo, LAUFENOVA konzolna wc šolja sa ugradnim Vijeginim vodokotlićem), u  njemu ćete naći čitav dijapazon kozmetičkih preparata i sredstava za različite tipove kože i kose, paket vlažnih maramica, pa čak i higijenske uloške za dame. Gostima su takođe na raspolaganju peškiri koji osim što izgledaju kao najfiniji dekorativni elementi, imaju mekoću od koje će Vam se činiti da brišete lice paperjastim oblacima. Bade mantila ima u nekoliko različitih dezena, tako da verujemo da će i najprobirljiviji pronaći odgovarajući.

kupatilo 1 HARMONIJA apartman u Beogradu kupatilo 2 HARMONIJA apartman u Beogradu kupatilo 3 HARMONIJA apartman u Beogradu kupatilo 4 HARMONIJA apartman u Beogradu

Dnevna soba započinje trpezarijom koja je od kuhinje razdvojena uzanim šankom za doručak a u trpezariji je lep sto za ručavanje sa četiri pripadajuće stolice visokih nalsona. Osim izgravirane šifre za wi-fi i mlina za biber, na njemu ćete naći i preslatke indukcione električne sveće koje se “pale” na dodir.

Sam prostor za sedenje je rešen jednom klupskom zarubljenom foteljom  i dvosedom – oboje snežno bele boje i vanredno udobni. Sa njih vam se pruža pogled na televizor od bezmalo PEDESET PET INČA, koji bi trebalo da zadovolji i najveće televzijske manijake. Tu je i stereo uređaj koji bi imao funkciju i u nekom omanjem muzičkom studiju, a na simpatičnom stočiću za kafu, postmodernističkog izgleda je digitalni “projektor” vremena. Da, u harmoniji čak ni časovnik nije običan.

Trpezarija 1 HARMONIJA Apartman u Beogradu Trpezarija 2 HARMONIJA Apartman u Beogradu Dnevna soba 1 HARMONIJA Apartman u Beogradu Dnevna soba 2 HARMONIJA Apartman u Beogradu Dnevna soba 3 HARMONIJA Apartman u Beogradu

Tako stižemo i do spavaće sobe. Tamo vas čeka standardan bračni krevet sa nestandardno lepom posteljinom, ukrasnim jastucima u nekoliko veličina i boja,  koji elegancijom podesćaju na prizore iz buržoaskih domova Evrope s kraja pretprošlog veka. Na noćnim stočićima pokraj kreveta nalaze se postmodernizovane art deko šebi šik lampe, a u ugradnom garderoberu na čijim se klizećim vratima nalazi refleksivna površina  je i jedan sef. Još jedan diskretan način da se gostima pokaže koliko se njegova privatnost i sigurnost poštuju.

spavaća soba 1 Harmonija apartman u Beogradu spavaća soba 2 Harmonija apartman u Beogradu spavaća soba 3 Harmonija apartman u Beogradu spavaća soba 4 Harmonija apartman u Beogradu spavaća soba 5 Harmonija apartman u Beogradu spavaća soba 6 Harmonija apartman u Beogradu

Na zidu naspram kreveta je “manji” televizor od “svega” 40 inča, a iznad uzglavlja, polica za knjige na kojoj se pored bistice pokojnog Nelsona Mendele i makete jedrenjaka nalaze i verovali ili ne – knjige!  Ako zanemarite i sve prethodne,  dovoljan je i samo taj detalj da Vam kaže puno o plasmanu jednog kutivisanijeg načina života. Tome u prilog idu i slike koje ukrašavju zidove apartmana HARMONIJA – uglavnom ulja na platnu, uramljena u nepretenciozne a ipak elegantne ramove. Svaka od slika je gozba za oči. Čak i kupatilo ima ukrasnu tapiseriju koja oplemenjuje misli.

U ovakvom maltene apotekarski čistom i gotovo zapadnoevropkom okruženju mogli  biste očekivati nultu toleranciju prema “varvarskim” navikama poput pušenja. Ne bežeći od okruženja, u HARMONIJI se mislio čak i na ovaj detalj – da se ne osećaju stigmatizovano, a ipak ne ugrožavaju one koji ne puše, pušači na terasici imaju perfektno uređen prostor za dve osobe  koji mogu lako provetravati.

treasa HARMONIJA apartman u Beogradu

Pušačka zona ili mesto za jutarnju kafu

Da bi komfor bio kompletan, tu je i garažno mesto koje se dobija uz manju doplatu. Lift iz garaže će vas dovesti u blistavi hodnik i varta samog apartmana.  Inače u skladu sa najvišim evropskim standardima bezbednosti, u samom stanu postoje senzorna svetla, koja Vas u mraku navode do izlaza u slučaju požara.

Kada sve ove elemente saberete dobijate jedan fantastičan kontrapunkt osobina koji čini HARMONIJU mnogo sveobuhvatnijom od prosečnog apartmana u Beogradu. Luksuzan je, ali nije gizdav. Udoban je, ali nije raskalašan. Ima mnoštvo detalja, ali nije prenatrpan. Imate pred sobom jedan nepokondiren kosmopolitski duh, koji nastoji da svakom gostu, bez predrasuda, boravak bude maksimalno ugodan. Svojim stilom nenametljivo i šmekerski i same goste uvodi u jedan mentalni sklop daleko više kulture življenja. Kada tome dodate činjenicu da čitavo ovo zadovoljstvo košta 55 evra na dan, imate sve razloge da poželite da apartman HARMONIJA upravo bude vaš smeštaj u Beogradu.  Na ovakvo gostoprimstvo je teško zakačiti cenu.

Da li HARMONIJA predstavlja budućnost kratkoročnog apartmanskog smeštaja u Beogradu ili je svetao primer prakse koja i treba da ostane usamljena? Jedino čime bi bilo pametno da završimo priču je kroz reči koje su potekle od predstavnika BeoApartmana pri prvom susretu sa Harmonijom:

U kom god delu Beograda da tražite smeštaj i koji god apartman iz naše bogate ponude da Vam se svideo – Vi ipak rezervišite apartman HARMONIJA- ukoliko je slobodan u željenom terminu. Zašto? – Saznaćete kad dođete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *