Apartman ALDO- luksuz u Knez Mihajlovoj ulici

Kad bi kojim slučajem Knez Mihajlo lično rešio da se, sa onog konja na kog ga je pre više od 130 godina postavio jedan italijanski vajar, malo skloni i pobegne od jakog sunca ili čestih beogradskih prolećnih kiša, bez ijednog grama sumnje- otišao bi pravo u naš apartman ALDO u Knez Mihalovoj ulici. Pitate se zašto? Odgovor je vrlo jednostavan: Em mu je blizu, em je to reprezentativna ulica koja nosi njegovo ime, a em je on ipak Knez, pa nije red da se smešta bilo gde. ALDO je upravo predsednički apartman, na lokaciji u odnosu na koju se u Beogradu sve računa, uređen  upravo za goste koji žele samo najbolje.
Apartman se nalazi u ne preterano velikoj zgradi, na prvom spratu do kog se može doći starinskim liftom ili lučnim stepenicama sa živopisnom ogradom od kovanog gvožđa. Tišina je ovde najupadljivije društvo: prva ozbiljnija ulica kojom se kreću automobili udaljena je preko dve stotine metara. Do apartmana se dakle mora pešice, i to od Obilićevog venca, gde je ujedno i najbliža garaža. Odatle kofer u šake pa kroz Spasićev prolaz pravo u popularni Knez.

Nešto više od pedeset kvadratnih metara formira lepo organizovan jednoprostor, u kom je samo kupatilo zasebna prostorija. Sa ulaznih vrata  besprekoran tamni ukoso složen bambusov parket visokog sjaja, kao da Vas uvlačii u ovaj jedinstveni ambijent. Desno- ogromni plakar sa kliznim “ogledalo vratima”,  a levo- zanimljiv fazon u kamenom zidu uokvirenom  led trakom sakrivenom u gipsanom radu. Dok pravo koračate ka prelepom kupatilu u toplim bojama, preko levog ramena otvara se pogled na svu raskoš apartmana ALDO.

15-dnevna-aldo-apartman-beograd-belgrade apartments

Kupatilo je sasvim odgovarajućih dimenzija za ovu veličinu apartmana. Sa tuš kabinom u centru, porcelanskim braon lavaboom i WC šoljom na podestu- vrlo vešto je estetsi upakovano u preovlađujuće tople braon-bež nijanse ostatka apartmana. HIDROMASAŽNA tuš kabina ubediće Vas da je ne napuštate dok u bojleru ima i kapi tople vode.

Manjak prozora naterao je arhitektu da vešto organizuje ovoliko veliki studio u efektan i funkcionalno besprekoran ambijent: Francuski ležaj širine 160 cm našao je mesto u lođici preko puta kuhinjskog šanka. Gipsani detalj iznad uzglavlja, malo diskretnog stikera na zidu (granica između kiča i ukusa odavno je postala porozna), neizostavno skriveno svetlo, dve pristojne lampe na dva noćna stočića i- pafff- mesto za savršen san je tu!

3-krevet-aldo-apartman-beograd-belgrade-apartments

Ako se suzdržite da se ne bacite u veliki i udobni krevet i ipak nastavite da koračate prema raskošnom delu apartmana koji je namenjen dnevnom boravku, sa desne strane zastaćete ispred kuhinjskog šanka sa dve visoke stolice pitajući se- gde je taj zgodni barmen i zašto je napustio svoje  prelepo radno mesto. Onda ćete shvatiti da je ispred Vas vrhunska kuhinja našeg apartmana ALDO.

kuhinja-aldo-apartman-beograd Crni frižider, crno-bele mozaik pločice sa kuhinjskim frontovima od visokog sjaja, skupoceni prohrmski aspirator, vrhunska ugradna ploča i sve to estetski spakovano u savršenu celinu- prizor je koji Vas tera da zastanete i počnete da razmišljate o renoviranju svoje kuhinje, Obično su kuhinje apartmana za kratkoročni najam manje i namenjene za neke osnovne kulinarske akcije, poput spremanja laganog doručka ili kuvanja jutarnje kafe. Kuhinja apartmana ALDO kao da je pravljena samo za gledanje.

Uz kuhinju je lep ovalni stakleni trpezarijski sto sa hromiranim nogama, opet savršeno uklopljen sa crno- belim stolicama i crno- belom kuhinjom. Kombinacija stakla, kože i hroma odaje utisak luksuza i odličan je prelaz ka najlepšem delu apartmamna- predivnom prostranom dnevnom boravku.

12-dnevna-aldo-apartman-beograd-belgrade apartments

Iako se ne zna granica između dela namenjenog za boravak i ostatka apartmana, boravak zauzima recimo polovinu ukupne  površine. Na tom prostoru, skupocena kožna garitura sa svojim odrazom u sjaju bambusovog parketa deluje gordo kao neki bronzani spomenik na uglačanom mermernom postamentu. Trosed, dvosed i fotelja polukružno su poređani i orjentisani ka niskoj komodi na kojoj je postavljen ogromni LED televizor.

4--dnevna-aldo-apartman-beograd-belgrade-apartments

ALDO nije nešto što ćete lako naći JOŠ JEDNO, ma koliko velika ponuda apartmana u Beogradu bila: Ima ih na odličnim lokacijama, ima ih i dobrih, skupocenih i lepo uređenih. Ima i ambijenata o kojima baš vođeno računa dok su uređivani. Ima i puno apartmana bez buke i lepo orjentisanih. ALDO ima sve to zajedno.

  One Reply to “Apartman ALDO- luksuz u Knez Mihajlovoj ulici”

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *