Najam apartmana u Beogradu na dan (kubanske poluosmice i redefinisanje ponude)

Iza nas je još jedan (najblaže rečeno) blesavo dinamičan period na polju zvanom najam apartmana u Beogradu na dan, koji je uprkos našim i tuđim očekivanjima išao nekim svojim tokom. U skladu sa mudrošću drevnnih istočnjačkih filozofija mi smo isti prihvatili i pratili bez mnogo pogovora. Neke od rezultata tog perioda, u polusvarenoj verziji, možete videti u digitalnoj

svaštari koja se nalazi odmah ispod ovog paragrafa dok ispod nje možete pročitati nešto više o našim informisanim nagađanjima vezanim za ovu tematiku. Dakle najam apartmana u Beogradu na dan trenutno je bogatiji za sledeće:

 

Najjači utisak iz proteklog perioda je taj da sve više ljudi pokazuje interesovanje da se nađe sa strane domaćina ili posrednika u ovom poslu. Svedoci smo do sada nedoživljene navale snabdevača na tržištu kratkoročnog najma apartmana. Ponuda je debelo prevazišla potražnju, te sa izvesnom rezervom možemo reći da je tržište ušlo u fazu zrelosti nakon koje, u svakoj vrsti posla, sledi neminovan pad. Negativne posledice ovoga su osetili mnogi dugogodišnji sudionici procesa, a nasuprot očekivanom, i neki od potrošača.

Bujica stanova na dan u Beogradu je sa sobom donela još jednu interesnatnu pojavu koja se u akrobatskom letenju naziva kubanska poluosmica. Ovim manevrom se pravac kretanja menja za 180 stepeni i završava na nešto većoj visini. Naime, neki od stanova koji su se pojavili u ponudi, nisu ni dobili ljudsku reprezentaciju (kakvu su, ruku na srce, zasluživali), a već su ugostili nekolicinu i iščezli sa mape kratkoročnog apartmanskog smeštaja u Beogradu.  Kao u gorepomenutom manevru ovi leteći stanovi su siguran pravac zamenili dijametralno suprotnim, uz nešto bolje stanje u novčaniku vlasnika.

Kubanska poluosmica - simbolika bi trebalo da je jasna

Kubanska poluosmica – simbolika bi trebalo da je jasna

Manje etični ponuđači ovu pojavu inače namerno prenebregavaju, zato što se neažuriranjem stvara iluzuja bogatstva ponude. Kod onih sa još sumnivijim moralnim načelima, nekada se prihvataju rezervacije za nepostojeće stavke iz ponude da bi po dolasku korisnik bio smešten u nešto što nema veze sa onim što je navodno bukirao.

Treća interesantna pojava svakako je bila i nova vrsta gostiju – oni umnogome prevazilaze okvire postojećih segmenata, ali su sami po sebi previše raznorodni da bismo ih mogli svrstati u bilo koju drugu kategoriju osim razno. Ta šarenolikost je svakako obogatila iskustva i posao u celini.

U takvim okolnostima, nameće se hrpa pitanja koja nemaju jednoznačne i jednostavne odgovore. U ovom trenutku možemo govoriti o posledicama ove do sada nedoživljene gungule. Sa sigurnošću kvalifikujemo jednu koja umnogome menja pravila ustaljene poslovne prakse (a pritom opisuje i sve naredne zbog toga što im je u osnovi uzrok) – redefinisanje ponude.

Na prvom mestu, tu je jedan potpuno novi segment koji je do svega godinu dana unazad bio nezamisliv. U pitanju su apartmani koji svojim komforom podižu opšti standard apartmanskog smeštaja, a cenom ga demokratizuju i to zbog činjenice da se nalaze na obodu centra Beograda. Pretpostavljamo da je tome doprinelo više faktora, a među njima su svakako zasićenost postojećim smeštajnim kapcitetima u samom centru grada i proširena percepcija centra Beograda. Ono što je zaista važno je da su neki od ovih apartmana zbilja vrhunski i dolaze po ceni koja je povoljnija u odnosu na njihove ekvivalente u samom centru grada.

Drugi na listi su svakako jeftini apartmani u Beogradu. U ovom segmentu smo videli pravo obilje izuzetno dobrih smeštajnih jedinica i trenutno možemo govoriti o najvećem kvalitetu i raznovrsnosti baš kada su u pitanju jeftini apartmani. Osim polusuterenaca, koji su sa poslednjim ulaskom zvanično pomerili granicu cene po osobi u korist potrošača (na odličnih sedam eura po danu) tu je i sijaset prostranih studio apartmana za četiri osobe u centru grada. I naravno TROUGAO koji je cenu po noćenju spustio na dvadeset pet eura po noćenju.

Na kraju tu su pojačanja iz najmodernijeg naselja u BeograduBelvila koja je bukvalno udvostručena. Danas u našoj ponudi možete birati kandidate iz čitavog tuceta lepotana koji se meškolje u najlepšem novobeogradskom bloku.

Sve u svemu – dinamično kao što rekosmo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *