Stan sa sobom zabave Beograd – FLIPER

Predstavljamo Vam FLIPER – najoriginalniju pojavu u ponudi stan na dan Beograd još od OKEANA i MEDUZE.

Šarenilo koje vas dočekuje sa vrata, svakako nagoveštava da nije reč o uobičajenom apartmanu u Beogradu. Svetle, vesele boje vam od starta saopštavaju da mrštenje i hejtovanje ostavite ispred ulaza.

Šarenilo koje vas dočekuje sa vrata, svakako nagoveštava da nije reč o uobičajenom apartmanu u Beogradu. Svetle, vesele boje vam od starta saopštavaju da mrštenje i hejtovanje ostavite ispred ulaza.

Tu vam postaju jasne i još neke stvari.

Za početak, FLIPER je suterenski apartman. Ta činjenica mu već u startu daje prednost nad bilo kojim drugim stanom na dan pošto je mogućnost da smetate komšijma od starta svedena na minimum.

Drugo, plafon nije naročito naklonjen onima koji imaju više od 2 metra visine. Iako je u početku bio nešto viši, zbog zvučne i termalne izolacije koja je postavljena iznad osvetljenja, tavanica je nešto niža od standarda.

Treće, FLIPER ima OSAMDESET kvadrata. To su dimenzije prilično ozbiljnog stana ako uzmemo u obzir beogradski prosek, a za suterenac to je pravo pravcato razmetanje 🙂

No, daleko najprijatnije iznenađenje FLIPERA je to što gro tog prostora ide na takozvani  funroom – tj. sobu zabave kakvu nema nijedan drugi apartman u Beogradu u našoj ponudi (a i tuđim, koliko nam je poznato).  No, više o tome kasnije.

Hodnik u koji ulazite račva se u četiri odvojene prostorije.

Prva u nizu je spavaća. Bez obzira na to što je malo verovatno da će se koristiti za tu svrhu, izgleda fino i veselo. Velliki namenski rađen ram za krevet koji se širi u naslon i noćne stočiće u nijansi cijana (tj. tirkizno-plavoj) je dobrodošao kontrast drapkasto drvenoj oplati ostatka prostorije.

Na zidu nasuprot naslona za glavu je TV solidne dijagonale, a iznad uzglavlja su dva još lepša detalja: jedan je speed painting zagonetka (čiju ćete suštinu shvatiti tek kada je izvrnete naopako), a druga je neka vrsta op-art-a: iluzije trodimenzionalnih slova, čija vas senka prati dok se krećete. Tu je i garderober koji se kameleonski uklapa u ostatak enterijera i istovremeno daje dovoljno prostora za odlaganje stvari. Dakle ako i bude više jakni ne morate da ih po običaju bacate na krevet, već civilizovano odložite u plakar.

Hodnik se inače praktično pretapa u nešto što bismo mogli smatrati proširenom kuhinjom ili manjom dnevnom sobom a zapravo nije ni jedno ni drugo u pravom smislu tih reči. U pitanju je interesantno osmišljena prostorijica u osnovi nalik na latinično slovo „L“ sa gomilom krajnje originalnih ali i praktičnih elemenata enterijera.

Tu je jedna tamnosiva sofa koja se rasklapa u dodatni bračni ležaj, genijano uređen pult za doručak čije postolje čini bicikl ofarban u boje apartmana, čajna kuhinja, radni sto, klupa-cipelarnik i mnoštvo simpatičnih autentičnih ukrasnih detalja (grupni portret DC-ovih superheroja, stilizovana skica fiće do umetničkih prikaza ikone hipi pokreta – Folksvagenovog Tipa 2). Vrlo je prijatno mesto za intimno ćaskanje, ispijanje pića i druženje.

Treće u nizu je malo i umešno spakovano kupatilo. U njemu se našlo mesta za staklenu tuš kabinu, umivaonik i toaletnu šolju i zbilja ogroman bojler, koji ne služi za grejanje stana.

Tako dolazimo i do najveće i najbolje stavke ovog nesvakidašnje dobrog prostora. A to je SOBA ZABAVE.

A tamo vas dočekuje sve što ste očekivali…i malo više od toga.

Prvo što ćete primetiti je da je ovo ubedljivo najveća prostorija u apartmanu.

A popunjena je najrazličitijim zabavnim sadržajima. Odmah pored vrata stoji veliki elektronski pikado, pored njega je televizor gargantuanske dijagonale, sa četri lejzi bega koje kao ležaljke čekaju da se u njima razbaškari četovro, a u samom uglu sobe je neprevaziđeni Speak Easy fliper, koji je mnogim zaludnim rukama mamio novac i vreme u mladosti. Za one koje nostalgija devedesetih vuče na nešto drugačiju stranu zaludnosti , tu je pravi pravcati poker aparat, koji možete da „klackate“ dok ga ne „blokirate“.

Naravno ne očekujte isplatu. Ovo je igra da „vas mine želja“ a ne kockarska jazbina.

Sve to je “začinjeno” velikom oktagonalnom đakuzi kadom, koju toplom vodom snabdeva onaj džinovski bojler iz kupatila. U ovu neočekivanu a nadasve simpatičnu instalaciju može da se načička četvoro i da uživa dokle god ima šampanjca… a i posle toga, pošto mehurići u kadi ne zavise od toga.

Na kraju tu je i pravi mali bar sa četiri stolice, velikim crvenim frižiderom (koji je inače drugi u stanu) i odgovarajućim čašama za različite vrste pića i napitaka.

Zidovi su prošarani ilustrovanim motivima pinap devojaka i super heroja (DCovih, Marvelovih, a bogami i fudbalskih), a pored gomile stolica i stočića tu je i druga sofa koja se rasklapa u treći dupli ležaj – tako da za komforno spavanje možete da podmirite najviše šestoro. I time se zaokružuje pejzaž FLIPER-a.

Kada sve saberete pred vama je jedan neozbiljno-ozbiljan stan i vrhunski ambijent za sedeljku onih koji su prevalili trideset i neku i shvataju suštinu dobrog provoda…celokupna atmosfera u stanu smišljena je da godi senzibilitetima generacija rođenih kasnih sedamdesetih i osamdesetih i ka njima je i okrenuta.

Istini za volju mnogi korisnici, a posebno pripadnice lepšeg pola, već pri izgovoru prva dva sloga reči suteren osete odbojnost – one kao da podrazumevaju vlagu, mrak i zagušljivost. To bi verovatno i bilo tako da okrugle cevi koje se prostiru kroz obode tavanice u stanu ne vrše upravo ventilaciju čitavog prostora. Istu funkciju obavljaju i klima uređaji u dve preostale prostorije.

Ništa manje bitna stavka je i lokacija. FLIPER je ušuškan u strogi centar Beograda, na minut hoda od Beograđanke, Terazija i Novog dvora te je do njega izuzetno lako doći. Gotovo sve bitnije uslužne delatnosti su locirane u blizini i po pravilu rade celu noć. Tako da i ako Vam nečega zafali dok ste u FLIPERU, vrlo brzo ga možete naći u krugu od svega stotinjak metara.

Kada sve saberete pred vama je jedan neozbiljno-ozbiljan stan. Ovakvo uređenje, eklektičan i šaljiv stil niko neće ostati ravnodušan i da će omogućiti smeštaj u potpuno novom ambijentu. Celokupna atmosfera u stanu smišljena je da godi senzibilitetima generacija rođenih kasnih sedamdesetih i osamdesetih i ka njima je i okrenuta. A ako je u njima ostala da tinja neka tiha nostalgija prema prošlim vremenima evo prilike da sve to iskuse na neutralnom terenu i u potpuno opaljenom dekoru.

Mogućnosti su mnogobrojne. Reći da ovo nije prostor za iživljavanje je pomalo suvišno, jer to ni njegova cena ni njegov izgled ne sugerišu.

Pa ako ste dobili neke ideje kako bi FLIPER mogao da se uklopi u vaša sećanja proverite njegovu dostupnost odmah klikom na dugme ispod. Ili nas pozovite direktno na +381 62 708 000.

POŠALJI UPIT ZA FLIPER

  9 Replies to “Stan sa sobom zabave Beograd – FLIPER”

          Leave a Reply

          Your email address will not be published. Required fields are marked *