Zbilja povoljni apartmani Beograd?

Poslednji put ažurirano 15.03.2017.

Trenutno od skoro pet stotina stanova u našoj ponudi epitet najpovoljniji nosi svega dvadesetak. Da ne biste morali satima da prebirate kroz ponudu, mi vam ovde pružamo jedan nepristrasan interaktivni vodič kroz najpovoljnije apartmane u Beogradu. Infografika ispod je zbirka apartmana čiji je odnos cene i pruženog kvaliteta dovoljno dobar da ponesu tu titulu.

Klikom na slike apartmana dolazite na njihove matične stranice, odakle ih možete i bukirati. Ako pristupate infografici sa mobilnog telefona, u slučaju problema sa prikazom, okrenite ekran vodoravno.

U proteklih par godina inače, na polju apartmanskog smeštaja u Beogradu sve što je smatrano za konstantu slobodno tržište je bacilo na ispit: uglavnom u oblasti cene i kvaliteta. Sve se to dešava na opštu radost krajnjih korisnika i blagu dezorijentaciju pružalaca usluge, koji pokušavaju da se snađu u stalnom rearanžiranju ponude. Tako, povoljni apartmani u Beogradu od pre svega godinu dana više nisu tako povoljni, a na njihova mesta su došli neki novi i nesumnjivo kvalitetniji smeštajni kapaciteti.
Da pojasnimo: kada kažemo povoljan apartman mislimo na onaj koji nudi najveću vrednost za najmanje novca. Drugim rečima u odnosu na slično opremljene apartmane, povoljan apartman dolazi po nanižoj ceni. A takvih je zapravo veoma malo i to iz više razloga.
Iako tek treba videti šta sa sobom nosi 2017, u godinama koje su protekle počeli smo da konstatujemo učestalost određenih pojava i trendova.
Prvi je da su cene postale izuzetno elastične. Ustvari to ide do te mere da u zavisnosti od platforme ali i doba godine u kojem bukirate apartman možete istu jedincu uzeti po cenama koje se gotovo dvostruko razlikuju. Pošto “milenijalci” (koji sada već ubrazno gaze ka četrdesetoj) inače ne gaje neku naročitu lojalnost prema brendovima, uglavnom svaku rezervaciju prati dugotrajno istraživanje za najboljim dilom.
Drugi vrlo upečatljiv trend je da novi apartmani čija je bruto cena najniža (i to po pravilu studio apartmana za dvoje) nakon manje od deset meseci to prestaju da budu. Svi najjeftiniji apartmani zapravo su najjeftiniji na periode duže od 3 ili pet dana, što pomalo i ubija smisao koncepta stan na dan. No svakako i odvraća od raznih nauma one kojima zapravo i nije potreban smeštaj nego mesto za “bleju” ili žurku. Apartmani to svakako nisu.

Ovaj vodič ćemo redovno ažurirati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *