Apartmani za potpuni užitak u Beogradu III-PARADIZO apartman sa saunom i djakuzijem

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Ovaj apartman više ne pripada grupi Apartmania za potpuni užitak u Beogradu. Naime, zbog uvećanog broja žalbi gostiju na ispodprosečno održavanje i neodgovoran tretman od strane domaćina, VIŠE NE MOŽEMO OVOLIKO SVESRDNO DA PREPORUČUJEMO OVAJ APARTMAN. Koliko god sjajnu osnovu da imate, loše upravljanje je može narušiti. Stoga ovaj tekst treba posmatrati kao opis nečega što je bilo u prošlosti – a ne trenutno stanje stvari.

Ponuda u kategoriji luksuzni apartmani na dan u Beogradu, inače nije onoliko dinamična koliko mi u BeoApartmanu to priželjkujemo. U retkim trenucima kada dođe do novih ulazaka, katkad se desi da se poremete i sve ostale kategorije koje dotični ostavljaju iza sebe. PARADIZO nije bio prvi apartman u sa saunom i djakuzijem koji možete iznajmiti na dnevnom nivou (tom lovorikom se okitio apartman MERCEDES koji će biti dostupan za ovu vrstu smeštaja tek 2016, a možda ni tada), ali je trenutno jedini i pritom ima 2 spavaće sobe. Međutim iako su mu sauna i đakuzi najprepoznatljiviji kvaliteti, svakako nisu jedini. Ako ste spremni za još jednu kilometarsku tiradu, izvolite nastaviti dalje sa čitanjem, a ako niste, a želeli biste da ga bukirate bez skrolovanja dok vam ne otpadne kažiprst, PROVERITE NJEGOVU DOSTUPNOST ODMAH.

video interfon paradizo Čak i da ne raspolaže sa ta dva elementa koja ga dižu visoko iznad ostatka ponude, PARADIZO bi bio prilično poželjan stan na dan u Beogradu. Smešten na prvom spratu lepe nove zgrade u jednoj od tri centralne opštine Beograda, ovaj lepotan od skoro osamdeset kvadrata površine krasi dosta interesantna i neuobičajena struktura. U nedostatku bolje reči, nazvali bismo je neisprekidanom, zbog toga što ne postoji jednostavan, logičan način na koji bismo mogli da izdvojimo na dve ili tri veće funkcionalne celine. Osim ako svaku od prostorija ne posmatramo kao zasebnu celinu, što je bio i mogući cilj onih koji su se bavili dizajnom enterijera u njemu.

Iza neizostavnih blind sigurnosnih ulaznih vrata sačekaće vas dosta lepo i relativno veliko predsoblje. Ukoliko Vas odmah ne opčini sopstveni odraz u refleksivnoj površini na gaderoberu koji se proteže do plafiona, može Vam se desiti da primetite skupoceni video-interfon, neku od lepih slika na zidu, parket visokog sjaja ili vrata od toaleta. U startu vam se ovaj izuzetno intiman prostor za nuždu može učiniti kao aksesorani mokri čvor – međutim, on je glavni i jedini. Možda vam se nametne pitanje kako to da u stanu od skoro osamdeset kvadrata nije bilo mesta za dva toaleta, ali kad stignete u kupatilo biće Vam jasno zašto se pribeglo ovakvom rešenju.

Iza ugla, prostor počinje da se otvara. Dve klubske fotelje na prilazu , jedna u cinober, a druga u burgundijski bordo nijansi će vas sačekati kao odmorište – jer bujica utisaka koja će uslediti će zahtevati da sednete. Klizna, poluporozirna staklena vrata sa vaše leve strane otvariće vam prolaz u prostor po kome je ovaj apartman postao poznat – jednom od najkompletnijih kupatila koje smo videli baveći se kratkoročnim najmom apartmana i daleko najbogatije opremljenijim. Ova relativno velika prostorija (za jedno kupatilo) je maltene simetrično podeljena na ono što smatramo klasičnim kupatilom i na ono što smatramo bezobrano komfornim i luksuznim za domaće prilike. U toj prvoj polovini ugnežđen je skupoceni ugradni tuš, sa pločicamna u motivu korpulentnog crno belog mozaika, staklenim vratima i dupli umivaonik sa velikim zajedničkim ogledalom. Drugu polovinu čini prelepa porcelanski bela đakuzi hidromasažna kada za dvoje i savremena, iznutra osvteljena, kabina-sauna za četvoro sa digitalnim podešivačem temperature. Forme samih elemenata su dovoljno svedene a boje prijatne tako da doprinose ušuškanosti i intimnosti atmosfere, a prostorna rešenja su takva da obezbede maksimalan užitak.

Ulaz u kupatilo izlaz iz kupatila u spavaću sobu Sauna unutrašnjost Sauna unutrašnjost klupa za sedenje Tuš sa umivaonicima

Prolaskom kroz druga staklena vrata (prethodno otvorena, naravno) ulazite u prvu, gostinjsku spavaću sobu. Dočekuju vas besprekorno obrađeni zidovi u senzualnoj ružičastoj nijansi i plafon spušten u konturi koja podseća na najfinije ramove za slike. Provereno najefektivnija kombinacija neona i halogenog svetla dodatno rafiniše ambijent u kome je zapravo samo jedan bračni ležaj, šuplji pregradni šank koji služi kao postolje za veliki televizor, i taburet sa noćnim stočićima. Ceo zid kraj uzglavlja kreveta je predstavlja omaž fotografskom umeću Đine Jang i njenoj fotografiji donjeg Menhetna iz Parka kod Bruklinskog mosta (snimljene jedne kišne aprilske večeri 2014 godine) a tu su i drugi ukrasni detalji (poput uramljene panorame Šangahja). Inače ova soba ima i malu terasu sa baštenskim setom za sedenje koja gleda na Čubursku ulicu.

Ulaz u spavaću sobu Slika bračnog ležaja krevet i TV terasa čuburska

Ova soba je inače prohodna sa dve strane tako da iz nje možete ući i u središnju prostoriju apartmana PARADIZO. Taj prostor, rezervisan je za trpezariju, i njoj pripadajuću (i pomalo iznenađujuće za apartman ovolikih dimenzija), čajnu kuhinju. Dugačka je i uzana, sa funkcionalnom granicom između dve celine na mestu gde se parket „preliva“ u pločice. Iako zamišljena kao prostor za obedovanje i pripremanje hrane, pomalo je ograničena raspoloživom aparaturom. Ipak za čajnu kuhinju ima zaista sve. Tost, topli senvdiči topli napici, podrgevanje gotovih jela neće predstavljati nikakav problem pošto su vam na raspolaganju i toster i aparat za tople senviče i mikrotalasna pećnica. Tu je i između ostalog i prenosivi kuhinjski usisivač koji sa lakoćom uklanja dosadne mrvice.

Čajna kuhinja apartman Paradizo

Čajna kuhinja apartman Paradizo

Međutim, za trpezariju bi se moglo reći da ima donkle i društvenu funkciju. Naime, za sedenje su predviđene čak četiri skupocene Ajfel fotelje urađene u Imzovom maniru koje odišu neverovatno šarmantnim retro šikom. Dizajn koji je ovakav nameštaj proslavio polovinom prošlog veka, omogućava ravnomerno raspoređivanje težine tela te pruža maksimalnu udobnost. Taj etos da je „manje zapravo više“ dopunjava i okrugli sto u istom stilu i nekoliko simpatičnih ako i pomalo izlizanih ukrasnih detalja. Podrazumeva se naravno, da osvteljenje upotpunjuje ambijent na najfiniji način.

Eames ajfel sto i stolice Kuhinja Bon Appetit

Tako dolazimo i do glavne spavaće sobe koja je najprostranija i daleko najlepša od svih u apartmanu. Kombinacija boja, svetla, nameštaja i ukrasnih detalja je izvanredna, a prizor je toliko skladan i intiman da oni koji ga jednom vide, pa makar i na fotografiji, ne mogu da ga zaborave. Najimpozantniji element i onaj koji će bez sumnje prvi odvući pažnji je veliki, bračni ležaj sa tapaciranim uzglavljem koje se diže do plafona. Njegovu impozantnost dodatno pojačava štampana tapeta u šari zagasitosmeđe kore drveta duž jednog od zidova koja stoji u prelepom kontrastu sa blagom sedefastom bojom zidova. Tu je i simpatičan dvosed sa interesantnim gabaritnim stočićem za kafu, i još jedan veliki dvokrilni garderober sa refleksivnom oplatom koja uzima dve četvrti njegove vidljive površine. Naravno flet skrin televizor standardnih dimenzija je okačen na zidu naspram uzglavlja, a ostali zidovi su ukrašeni imitacijama akvarela, grafika i ulja na platnu sa preovlađujućim motivom ženske elegancije i umetnosti. Različiti izvori i tipovi svetala su u ovoj prostoriji pojačani zidnim i stonim lampama,dok draperije tepisi i ogledala pojačavaju doživljaj ekskluzivnog. Na kraju, iz ove prostorije se izlazi i na drugu, nešto veću terasu koja gleda na dvorište. Pored tišine, dvorišni zid preko puta krasi i interesantan street art motiv koji možete studirati uz jutarnju kafu.

Bračni ležaj uzglavlje i noćni stočići Dnevni boravak  u spavaćoj Dnevni boravak pogled ka vratima Cela soba Krevet iz drugog ugla Terasa dvorište i street art

Estetiku upotpunjuje i prilično zadovoljavajuć nivo higijene, što je i za očekivati kada je u pitanju stan na dan sa saunom i djakuzjem. Doslednost u njenom održavanju, o kojoj je bilo reči na početku ovog teksta, je bio i jedan od klučnih razloga zbog kojih se toliko čekalo na njegov izbor u kategoriju Apartmani u Beogradu za potpuni užitak.

E sad…ne bi trebalo prevideti da apartmani za potpuni užitak u Beogradu ipak favorizuju hedonističke elemente i da su namenjeni prvenstveno uživanju odraslih. Da ne bude zabune, apartman PARADIZO nije mesto na koje biste došli sa porodicom na dve nedelje, jer nema ni veš mašinu,ni vešeraj,ni kuhinju ni krevetac za bebu, ni dasku za peglanje (i da ne nabrajamo dalje). Funkcijski posmatrano, on nema ni dnevnu sobu nego dve spavaće. Čulnost koja je ishodišna u suptilnom dizajnu enterijera i pogodnosti koje imaju malo veze sa domaćinstvom, daleko više vuku ka kvalifikaciji PARADIZA kao svingerskog raja ili mesta za slobodniji seksualni izraz u grupi. Bilo kako bilo, ovaj nesvakidašnji prostor sa saunom i djakuzijem je intiman i izolovan od suvišnih pogleda drugih, a dovoljno prostran da stvori iluziju nekog drugačijeg mikro univerzuma koji će jednako impresionirati i muške i ženske posetioce.

S tim na umu, jedino što bi se zaista moglo izlistati kao nedostatak je nepostojanje sopstvenog parking mesta. Vaše vozilo, a verujemo da je najviše vozača među korisnicima ovakvog apartmana, morali biste da parkirate u nekoj od okolnih ulica, koje i onako kubure sa slobodnim parking mestima. Osim toga on je vremenski ograničen na tri sata, nakon čega biste morali da ga preparkirate i to u nekoj drugoj zoni ili van zonskog sistema parkinga. Ukoliko to ne učinite, dnevna doplatna parking karta (što je u sušitini eufemizam za kaznu) će vam bez sumnje izbiti dodatnih 15 eura iz džepa. Ostavljanje vozila na mestima koja su neobeležena za parking vuče sa sobom ozbiljan rizik da vam pauk odnese vouzilo, posbeno u kraju u kome se nalazi, tako da vam najtoplije preporučujemo da ne pokušavate ništa slično. Muke i troškovi koji bi mogli da uslede bi mogli da vam poptuni užitak u Beogradu pretvore u najgoru noćnu moru.

Troškovi iznajmljivanja samog apartmana su, kada sve uzmete u obzir, relativno povoljni. Pošto se cena ne menja u odnosu na brojk gostiju, početnih sedamdeset moneta ujednijene evrope na dan je značajno povoljnija ponuda od nekih luksuznih smeštajnih kapaciteta iz naše ponude koji ne nude ni približno ovoliko pogodnosti. S te strane pripadnost hedonističkoj branši je potpuna…

A kad smo već kod kraja u kome se apartman nalazi, ni on nije bez svojih čari. Čubura je jedan od delova grada koji je prošao kroz naintenzivniju graditeljsku renesansu, no neke od institucija koje su je proslavile (pretežno kafane) još uvek odolevaju zubu vremena. Ima naravno i mnoštvo modernih kafića i sada već kultnih klubova (poput Maske), a pošto komšiluk geografski, administrativno i mentalitetom pripada centru grada teško da vam može zafaliti išta tokom boravka.

Lokacija je ipak u drugom (ako ne i trećem) planu kada je ovakakv tip smeštaja u pitanju. Za jedan trosoban apartman sa saunom i djakuzijem u centru Beograda, važne su privatnost, higijena i enterijer koji inspiriše na intimnost. A PARADIZO sve te elemente ima. Tako da ako ste sada ipak ubeđeni da je upravo ovo onaj stan na dan u Beogradu koji će vam omogućiti čulnu fantaziju koju ćete dugo pamtiti, proverite njegovu dostupnost odmah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *