Apartmani u Beogradu i vetrovi promene

Apartmani u Beogradu…malo je poslova u kojim su promene u poslovnom okruženju toliko očigledne i dolaze sa svih strana kao što je to trenutno slučaj sa kratkoročnim apartmanskim smeštajem u Beogradu. U svakoj, iole kvalitetnijoj literaturi koja analzira faktore na tržištu izvan pojedinačne firme, nabasali bismo na poneki; npr. nesigurnost tradicionalnih dobavljača, promenu tehnologija, promenu navika odnosno potreba potrošača, povećani pritisak interesnih grupa, pojavljivanje novih izvora snabdevanja, promena načina nadmetanja za posao… koliko drvimo o ukrupnjavanju ponude i astronomskom kvalitetu, skloni smo da pomislimo da i sami web roboti (spiders) koji nam gmižu po sajtu počinju zbunjeno da štucaju o tome koliko su dobri apartmani u beogradu po povratku u bazu.

Period kroz koji ova branša prolazi bio je uzburkan i to nažalost u pravom smislu tih reči. Katastrofalne poplave koje su u maju zadesile mnoge stanovnike brdovitog Balkana i dalje prete zapuštenom irigacionim sistemima nekad funkcionalne države. Da stvari budu gore, vremenske prilike od tada nisu  nagoveštavaju ružičastu budučnost (osim za možda lubenice u Sremu). Po ko zna koji put u proteklih par decenija, za svega par nedelja, praktički i etički materijalizam se nasukao, ovaj put na nenadano proširene obale nabujalih reka i ostavio mnoge vredne glave sa gomilom muke, teskobe u iščekivanju samilosti onih kojima je sudbina bila naklonjenija. I koji je još uvek čekaju… To je svakako uticalo i na one koji su možda bili skloniji “avanturističkom” turizmu…pošto Srbija, istini za volju, koliko god se očajnici hvatali za pokoju lepu reč dobrano intoksikovanih slučajnih prolaznika kroz ova podneblja, nije ni blizu sredine, a kamoli vrha turističkih destinacija. Osim toga i ponuda polako prerasta potražnju te odlučujući presudan faktor postaje – pa pogodili ste kvalitet.

U tom smislu napravili smo jedan mali pregled onoga što je odnedavno uvršteno u hodnike BeoApartmanove ponude apartmana u Beogradu za koje se nadamo da će postati deo „hale slavnih“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *