Apartmani kao povoljna prenoćišta u Beogradu-oksimoron ili zbilja?

Već je opšte mesto da apartmani nisu najjeftinija opcija za prenoćište u Beogradu. Osim kauč-surfera koji uslugu i ne naplaćuju nego očekuju reciprocitet, hostele niko ne može cenovno da pobedi u toj trci. Čišćenje, dočekivanje, ispraćanje…sve su to radnje koje iziskuju vreme. A domaćini, kojima izdavanje stana na dan nije primarni izvor prihoda, ga uglavnom nemaju. Zato (a i iz straha od žurki prim. ur.), neki od njih svojom cenovnom politikom obeshrabruju jednodnevne aranžmane, posebno ako izdaju iole veće stanove.

Pored toga, za razliku od hotela ili hostela, većina vlasnika vam neće rezervisati apartman na jednu noć mnogo unapred.  Percepcija mnogih domaćina je da jedno noćenje može postati “usko grlo” za neku buduću višednevnu rezervaciju. Pošto je svaki apartman manje više jedinstven u svom ustrojstvu, adekvatna zamena postaje relativan pojam. Mada to nervira potencijalne goste, ova na prvi pogled paradoksalna poslovna politika je kudikamo bolja od načelnog prihvatanja, a potom otkazivanja (ili prebacivanja u nešto što nema veze sa rezervisanim).

Međutim, kada pređete trideset i neku, hosteli i kauč-surfovanje više nisu prihvatljiva varijanta za prenoćište. I u jednom i u drugom slučaju ćete izazvati podozrenje one druge strane, posebno ako se trudite da budete dopadljivi na silu. U tom slučaju, na rasploganju vam je ili hotel ili apartman.

Hoteli nisu naša sfera delovanja, ali vam zato možemo dati par saveta za apartmane u Beogradu. U proteklom periodu pojavile su se tri grupe smeštajnih kapaciteta, koje nisu ni klasični apartmani u Beogradu, ali ni klasične sobe. Grupe je ovde ključna reč, pošto zahvaljujući brojnosti, uspevaju da pozajme najbolje od oba sveta. Sa jedne strane, oni su jeftini sa stanovišta apartmana u Beogradu, (onih pravih a ne raznih rupa koje pokušavaju da se prošvercuju kao apartmani). Sa druge, oni su međusobno slični i po strukturi i po opremljenosti i maltene su jedan do drugog. Zahvaljujući tim osobinama, čak i ako dođe do prebacivanja ono neće predstavljati naročiti problem.

Win-win situacija, kako to vole da kažu mladi menadžeri čiji literarni dometi na maternjem jeziku nisu otišli dalje od lektire za treći osnovne.

Da ne dužimo mnogo. U trenutnoj ponudi apartmanskog smeštaja u Beogradu, ovo su apartmani za prenoćišta, odnosno apartmani koji bi mogli da se nazovu povoljnim prenoćištima u Beogradu.

Ovaj put, krećemo od najboljih!

POVOLJNA PRENOĆIŠTA U BEOGRADU-APARTMANI VILA SAVAMALA

(ovo ispod je slajder-strelicom levo i desno listate apartmane a klikom na sliku dolazite na matičnu stranicu apartmana)

Apartmani TRISTAN, ČETVERAC, MIKSER i LED su potpuno novi smeštajni kapaciteti u potpuno novoj zgradi na ekskluzivnoj lokaciji. Njihova cena je zaista najniža u našoj ponudi a kvalitet koji pružaju za nju je bez presedana. Iako bi se mogli svrstati u sobe, svaka od njih ima kuhinju, kupatilo i trpezariju. Pored toga, iako se to kosi sa svim poslovnim teorijama do sada, u okviru Vile Savamala su spojeni do sada uglavnom nespojive stvari: povoljan smeštaj u srcu Beograda, koji ima sopstveni parking i mogućnost iznajmljivanja đakuzija.

Postoji začkoljica…

U pitanju je promo cena, tako da je pitanje koliko će ovo uopšte biti važeće u trenutku kada budete čitali ovaj tekst.

GARSONJERE NA DAN DORĆOL (od jedinice do petice)

(ovo ispod je slajder-strelicom levo i desno listate apartmane a klikom na sliku dolazite na matičnu stranicu apartmana)

Ova grupa apartmana je u osnovi identično opremljena. Čajna kuhinja, bračni krevet i odvojeno kupatilo, i TV su prisutni u svakom od njih pet. Osim što PETICA ima i ormar za odlaganje stvari, tu sličnosti prestaju pa se odsedanje u svakom od njih različito doživljava. Mogli bis e okarakterisati u neku ruku i kao romantični i povoljni za dve osobe. Njihova prednost je to što se nalaze na  centralnoj lokaciji i što su sve povoljniji kako se dužina boravka povećava. Međutim, prvenstveno oni su povoljna prenoćišta, u kojima osim noćenja nije mnogo toa ostalog komforno. Pa ko voli nek’ izvoli izabere od jedinice do petice.

PRENOĆIŠTA SOBE SA DJAKUZIJEM BEOGRAD

(ovo ispod je slajder-strelicom levo i desno listate apartmane a klikom na sliku dolazite na matičnu stranicu apartmana)

Ova grupa prenoćišta je zapravo najbliža hotelskim sobama pošto nijedna od njih nema kuhinju – međutim kada vidite njihov dizajn shvatićete da to nije neki naročit minus. Nazvana po plemenitim gasovima KRIPTON, NEON I HELIJUM sa dva partnera, HIDROM i H2O, su romantična prenoćišta od kojih poslednja tri imaju i djakuzi hidromasažne kade u svom sastavu. NEON i HELIJUM su u osnovi spavaće sobe sa kupatilom, ali su njihovi bračni ležajevi komotni i za troje a skupocena posteljina, draperije i neonska svetla stvaraju prelepu opsenu koja inspiriše na intimsnost, zbilžavanje i uživanje. KRIPTON je zlatna sredina – estetski prati svoje prethodnike, ali kao dodatak ima i đakuzi hidromasažnu kadu.  H2O progresivno ukrupnjava ponuđeno pošto njegov đakuzi može da primi četvoro a HIDRA iako ima đakuzi za 6 osoba praktično i ne spada u povoljnu. Međutim, za ove smeštajne kapacitete ne postoji problem bukiranja daleko unapred pošto se retko ko inače u njima zadržava duže od jedne noćči (ili popodneva).

Elem, u odnosu na ukupan broj apartman u našoj ponudi, nesrazmerno mali broj njih se moženazvati povoljnim prenoćištima u Beogradu. Estetski, funkcionalno i lokacijski su prilično različiti, ali ih u sva tri slučaja ima dovoljno da možete uvek računati na to da ih rezervišete na kratak rok daleko unapred. Pa dok se ne pojave nova i povoljnija, ova definitivno zavređuju vašu pažnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *